Waar ligt Chiang Saen?

Chiang Saen ligt aan de oever van de machtige Mekong rivier.Het noorden van Thailand staat bekend om zijn prachtige bergen en bijbehorende landschap. Er zijn echter weinig mensen die van Chiang Saen gehoord hebben, een historisch stadje wat zo’n 60 kilometer ten noordoosten van Chiang Rai ligt.

Ooit was Chiang Saen een onafhankelijk koninkrijk aan de oever van de machtige Mekong rivier.

Heden ten dage is het een overwegend rustig plaatsje wat voornamelijk bezocht wordt door dagjesmensen die in Chiang Mai of Chiang Rai verblijven.

Bezienswaardigheden in Chiang Saen

Wat Chedi Luang is een interessante bezienswaardigheid.Chiang Saen is een interessant stadje met vele oude ruïnes welke herinneren aan vervlogen tijden. Je kunt er een aantal bezienswaardige tempels bezoeken, waarvan Wat Chedi Luang, Wat Pasak en Wat Phra that Chom Kitti de belangrijkste zijn. Deze laatste tempel ligt op een heuvel net buiten de stad. Vanaf deze heuvel heb je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de rivier. Verder zijn het Nationaal Museum en het Chiang Saen Lake de moeite waard om te bezoeken. Het Nationaal Museum van Chiang Saen staat bekend vanwege zijn uitgebreide collectie Boeddhabeelden en kunstvoorwerpen uit het Koninkrijk Chiang Saen, dat floreerde in de 11e en 12e eeuw.

10 kilometer ten noorden van Chiang Saen ligt Het Hall of Opium Museum. Het Hall of Opium Museum is een modern en interessant museum waar meer dan 5000 jaar geschiedenis wordt tentoongesteld over het gebruik en misbruik van opiaten.

Chiang Saen ligt aan de Mekong rivier

De grootste attractie van Chiang Saen is de Mekong rivier welke de grens vormt met Laos. Deze rivier is nog steeds een belangrijke handelsroute. Schepen vanuit China leggen aan in de haven van Chiang Saen om hier hun handelswaar te lossen.

Een leuke ervaring is een boottocht op de Mekong. Op deze manier krijg je tevens een prima indruk van het leven aan deze machtige rivier. Vanuit Chiang Saen kun je ook een dagvullende riviercruise maken naar Luang Prabang in Laos. Deze vroegere hoofdstad is inmiddels opgenomen in het Unesco-werelderfgoed.

Chiang Saen is de toegangspoort tot de Gouden Driehoek

Sop Ruak ligt zo’n 9 kilometer ten noorden van Chiang Saen. Chiang Saen wordt ook wel de toegangspoort tot de Gouden Driehoek genoemd. Dit gebied was destijds berucht vanwege de papaverteelt en de daarmee samenhangende productie en smokkel van opium.

Het ‘officiële centrum’ van de Gouden Driehoek is het plaatsje Sop Ruak wat zo’n 9 kilometer ten noorden van Chiang Saen ligt. Deze plaats vormt het drielandenpunt van Thailand, Birma en Laos en is tevens de plek waar de Nam Ruak rivier en de Mekong rivier in elkaar samenvloeien.

Hoe is Chiang Saen te bereiken?

Chiang Saen is vanaf Chiang Rai per auto te bereiken over Highway 110 naar Mae Chan en vervolgens over wegnummer 1016 naar Chiang Saen.

 

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Chiang Saen, ancient city in the Golden Triangle”

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Chiang Saen, bijzondere plek aan de Mekong rivier

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.