Bergachtig eiland met weelderige jungle en schitterende stranden.

Het bergachtige Koh Kood is grotendeels bedekt met groene weelderige jungle en kokosnotenbomen.Het eiland Koh Kood, ook bekend als Koh Kut, is gelegen in de Golf van Thailand voor de kust van de provincie Trat. Het is de meest oostelijke provincie van Thailand en ligt vlakbij de Cambodjaanse grens en ongeveer 325 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Koh Kood is in grootte het vierde eiland van Thailand en na Koh Chang het grootste eiland in deze regio. Het eiland heeft een oppervlakte van 129 km² en is 25 kilometer lang en 12 kilometer breed.

Het bergachtige Koh Kood is grotendeels bedekt met groene weelderige jungle en kokosnotenbomen. De hoogste berg op het eiland, Khao Phaenth meet 315 meter. De westelijke en zuidelijke kusten zijn bezaaid met schitterende witte zandstranden. De wateren rond het eiland zijn glashelder en sommige stranden hebben een Maldivische verschijning.

Rustige en gezinsvriendelijke sfeer.

Koh Kood is een geweldige plek om te ontsnappen aan de toeristen menigte.Koh Kood is een prima plek als je wenst te zwemmen in kristalhelder water, zonnen, duiken, snorkelen, kajakken, jungle trekking, wandelen naar de waterval of gewoon ontspannen en een boek lezen. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de toeristen menigte. Veel resorts op Koh Kood richten zich dan ook op een rustige en gezinsvriendelijke sfeer. Het eiland heeft vrijwel geen nachtleven, dus als je wilt feesten is dit zeker niet de plek om naar toe te gaan.

Koh kood kent geen steden maar bestaat uit een aantal kleine dorpjes gelegen aan zee. De grootste nederzetting op het eiland is het vissersdorpje Ao Salat (noordoosten) waar ongeveer 300 mensen wonen. Het dorpje is gebouwd op palen in het water. Hier bevindt zich ook de belangrijkste pier van het eiland.

Het vissersdorpje Ao Salat is gebouwd op palen in het water.Het merendeel van de eetgelegenheden (met verse vis en andere heerlijke Thaise gerechten), cafés, bars en winkels welke voor de toeristen van belang zijn liggen gecentreerd rondom Khlong Chao (westkust), het belangrijkste toeristische centrum op Koh Kood. Hier vind je ook de grootste concentratie van budget accommodaties.

Een van de mooiste plekjes op Koh Kut is de prachtige waterval Nam Tok Khlong Chao, ook wel de Than Sanuk waterval genoemd. Het bestaat uit drie lagen: de bovenste twee zijn stromende rivieren en de onderste is een grote vijver. Een ideale plek om te zwemmen.

Koh Kood heeft een beperkte infrastructuur.

Een van de mooiste plekjes op Koh Kut is de prachtige waterval Khlong Chao.De infrastructuur op Koh Kood is zeer beperkt. Zo kent het eiland geen rondweg welke het eiland omcirkelt. Het wegennet bestaat slechts één verharde hoofdweg welke van het vissersdorpje Ao Salat (noordoosten) via het westen naar Ao Yai aan de zuidoostkust van het eiland voert.

Voor je vervoer op Koh Kood kun je gebruik maken van de openbare taxi’s. Een ander optie om het eiland te verkennen is het huren van een scooter. Je kunt er ook fietsen huren maar de warme temperaturen en het heuvelachtige karakter maakt dat dit vervoersmiddel voor velen minder geschikt is.

Hoe bereik je Koh Kood:

De Ko Kut Express vaart in ongeveer 75 minuten van Laem Sok naar Koh Kood.Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt op het vasteland in Trat. Het vliegveld wordt met meerdere vluchten per dag vanuit Bangkok bediend door Bangkok Airways. De vlucht duurt een uur en tickets zijn er vanaf zo’n THB 2500 (ca. € 55).

Koh Kood is alleen per boot te bereiken.  Op het vaste land in Laem Sok, op ongeveer 30 kilometer van Trat, verzorgen diverse speedboot services een snelle en veilige overtocht naar het eiland. Tickets voor de oversteek kosten THB 600 (ca. € 13). Het ticket omvat tevens de transfer van Trat naar Laem Sok en op Koh Kood het vervoer naar je resort. Doorgaans wordt je met de boot rechtstreeks afgezet bij je accommodatie, is dit niet mogelijk dan ga je vanaf de pier verder per pick-up taxi.  De overtocht duurt 60 tot 90 minuten.

Een goedkoper alternatief is de Ko Kut Express. Deze veerboot doet de overtocht in 75 minuten voor THB 350 (ca. € 8). De Ko Kut Express vertrekt eveneens in Laem Sok en gaat rechtstreeks naar de grote pier aan de westkust van Koh Kood (even ten zuiden vanAo Salat). Bij de ticketprijs is tevens inbegrepen het vervoer van Trat naar de pier in Laem Sok en het vervoer naar je resort op Koh Kood.

Via Koh Chang naar Koh Kood

Koh Kood is ook te bereiken vanaf het noordelijk gelegen Koh Chang. Koh Chang Speedboat Services biedt een boottransfer aan welke van Koh Chiang via Koh Wai, Koh Kham en Koh Mak naar Koh Kood voert. Tickets kosten THB 900 (ca. € 20) en de tocht duurt  90 minuten.

Het boeken van je hotel op Koh Kood.

Hoewel Koh Kood voornamelijk een seizoensgebonden bestemming is zijn de meeste hotels en resorts het gehele jaar geopend. In het hoogseizoen, vooral met Kerst, Nieuwjaar en Songkran is het erg druk op het eiland en is een reservering van tevoren een ‘must’.

 

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand:  ” Koh Kood, tropical palm island in the east of Thailand”

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Koh Kood genoemd als een van ’s werelds meest romantische bestemmingen

Welke tijd van het jaar Koh Kood bezoeken?

 

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.