Isaan stad aan de Mekong rivier.

De bergen bij Nakhon Phanom liggen aan de andere kant van de Mekong rivier.De stad Nakhon Phanom is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Nakhon Phanom en ligt in het noordoosten van Thailand, ook wel de Isaan regio genoemd. De stad ligt op zo’n 735 kilometer van Bangkok en telt ruim 30.000 inwoners.

Nakhon Phanom ligt direct aan de Mekong rivier en markeert hier de grens tussen Thailand en Laos. Tijdens de Vietnamoorlog hadden de Verenigde Staten hier een belangrijke militaire basis. De stad was tevens een belangrijk toevluchtsoord voor vele vluchtelingen uit Vietnam, Laos en Cambodja.

De naam Nakhon Phanom betekent ‘stad van de bergen’ en werd gegeven door koning Rama I. In Nakhon Phanom zelf zijn echter geen bergen, deze liggen aan de andere kant van de Mekong rivier (Laos). Vanuit Nakhon Phanom heb je een mooi uitzicht op de kalkstenen bergen.

Nakhon Phanom kent een gereserveerde traditionele Isaan cultuur.

De stad kent vele Laotiaanse invloeden.Hoewel een kleine stad, Nakhon Phanom is bekend om zijn eeuwenoude tempels en prachtige landschap. De stad kent vele Laotiaanse invloeden welke blijken uit zowel de taal, gebruiken, architectuur en eten. Vooral de kleverige rijst en gegrilde kip met papaja salade is een zeer bekend gerecht uit Nakhon Phanom. Er heerst een gereserveerde traditionele Isaan cultuur en de inwoners zijn zeer gastvrij en vriendelijk.

Veel bezoekers komen naar Nakhon Phanom vanwege de lokale en traditionele Thaise cultuur en plaatselijke manier van leven. Sightseeing is een andere veel voorkomende redenen om de stad te bezoeken. Nakhon Phanom staat verder bekend om zijn zijde en zilveren sieraden.

Bezienswaardigheden in Nakhon Phanom.

De pagode van Wat Phra That Phanom heeft een hoogte van 50 meter.De meest bekende bezienswaardigheid in Nakhon Phanom is de Wat Phra That Phanom, een ruim 14 eeuwen oude tempel met een pagode van 50 meter hoogte. Het is het meest vereerde heiligdom in noordoost Thailand en wordt door vele Boeddhisten uit Thailand en Laos bezocht. Wat Phra That Phanom bevindt zich op 50 kilometer ten zuiden van Nakhon Phanom. In Nakhon Phanom zelf is de Wat Srithep Pradittharam de moeite waard. De tempel herbergt schitterende Boeddhabeelden en het beeld van Luang Pu Chan, een zeer gerespecteerde monnik uit Thailand.

Wandelingen langs de Mekong rivier bieden spectaculaire uitzichten op de panoramische pittoreske vergezichten over de rivier richting Laos. Vooral bij zonsopgang leveren is dit uitzicht een waar levend kunstwerk.

Stopover voor reizigers naar Laos en Vietnam.

De third Thai-Lao Friendship Bridge verbindt Nakhon Phanom met Thakhek in Laos.8 kilometer ten noorden van Nakhon Phanom ligt de derde Thai-Lao Friendship Bridge. Dagelijks pendelen er van 07.30u en 16.30u via deze brug bussen tussen Nakhon Phanom en Thakhek (Laos). Het is niet toegestaan om te voet over de brug te gaan. Veel reizigers die vanuit Thailand naar Laos, of Vietnam reizen maken in Nakhon Phanom een stopover. Met de bus reis je vanuit Nakhon Phanom in 5 uur naar Vietnam.

Vanuit Bangkok naar Nakhon Phanom.

Nakhon Phanom is vanuit Bangkok makkelijk per vliegtuig of bus te bereiken. Neem je het vliegtuig dan kun je van beide vliegvelden in Bangkok met diverse vliegmaatschappijen naar Nakhon Phanom vliegen.  Bussen naar Nakhon Phanom vertrekken in Bangkok vanuit de North & Northeastern Busterminal (Mo Chit). De busreis duurt zo’n 11 uur.

 

 Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Nakhon Phanom, City of Mountains”

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

St. Anne’s Church Nong Saeng in Nakhon Phanom

Nakhon Phanom, sterk in ontwikkeling vanwege sublieme bereikbaarheid

 

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.