Koh Lanta is een prachtig tropisch eiland.Waar ligt Koh Lanta?

Het toeristisch onbekende Koh Lanta is een beeldschoon tropisch eiland gelegen in het zuiden van Thailand in de Andaman Zee. Als een onderdeel van de provincie Krabi ligt Koh Lanta tussen de Phi Phi eilanden en het vasteland. Zo’n  50  eilandjes, waarvan het merendeel onbewoond is, vormen samen de Koh Lanta archipel. Een aantal van de eilandjes vallen onder de bescherming van het “Koh Lanta National Marine Park”.

De 2 grootste eilanden zijn Koh Lanta Noi en Koh Lanta Yai. De toeristische activiteiten (en hier zijn dan ook de accommodaties gevestigd) vinden plaats op Koh Lanta Yai. De twee eilanden zijn middels een brug met elkaar verbonden.

Koh Lanta een vrij onbekende bestemming met rust en stilte

Het witte zandstrand van Pra Ae ligt aan de westkust.Het eiland Koh Lanta is de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Alhoewel het toeristisch gezien de laatste jaren commercieel meer is uitgegroeid is het toch nog nauwelijks ontdekt en dus relatief onbekend bij de toerist in Thailand.

Er zijn wel tal van bars, maar feestvierende jongeren zul je hier niet aantreffen. Koh Lanta is vooral geliefd bij ouderen en gezinnen met jongere kinderen. Vooral de overwegend rustige zee en de grote open stranden aan de westkust maken het een gezinsvriendelijke bestemming. De belangrijkste stranden van Koh Lanta liggen aan de westkust van het eiland waarvan Klong Dao, Pra-Ae (Long Beach) en Klong Khong Beach de grootste zijn. De oostkust van Koh Lanta bestaat voornamelijk uit rotsen en mangroven.

Koh Lanta is een geliefde bestemming voor duikers en snorkelaars

Koh Lanta is een perfecte duikbestemming. De meeste duikers die in Thailand een duikbestemming selecteren kijken vaak niet verder dan Koh Phi Phi of Koh Tao. Maar ook het duiken bij het nog onbekende Koh Lanta is het vermelden meer dan de moeite waard. Er liggen aan de  stranden diverse riffen, maar de meeste duiktrips gaan hier naar een van de vele andere eilanden in de Koh Lante archipel. Koh Lanta mag dan nog wel vrij onbekend zijn, het wordt inmiddels steeds meer ontdekt als een duikersbestemming.

Buiten het duiken en snorkelen zijn er op Koh Lanta nog diverse andere activiteiten die je hier kunt ondernemen. Kajak excursies, olifanten- en jungletochten, eilandentoer, paardrijden en fietstochten zijn hier enkele voorbeelden van.

Accommodaties op Koh Lanta

Op Koh Lanta vind je accommodatie voor elk budget.Ondanks dat Koh Lanta een nog vrij onbekende bestemming is heeft het eiland accommodatie voor elk budget. Van eenvoudige backpacker-bungalows en guesthouses tot luxe resorts. En natuurlijk alles daar tussenin. In aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses op Koh Lanta lees je meer over accommodaties op Koh Lanta. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.


Hoe is Koh Lanta te bereiken?

De veerboten komen allemaal aan in Ban Saladan. Koh Lanta is alleen per veerboot te bereiken. Deze komen allemaal aan in Ban Saladan. Dit is de belangrijkste plaats op Koh Lanta en ligt in het noordelijk deel van het eiland. Hier bevinden zich de gebruikelijke diensten zoals banken. Elders op de eilanden zijn overigens voldoende geldautomaten beschikbaar.

Vanuit Bangkok:

Wil je vanuit Bangkok naar Koh Lanta, dan neem je eerst het vliegtuig of de bus naar Krabi. Vervolgens neem je een taxi of minibus om naar Baan Hua Hin (ca. 70 km) te reizen. Van hieruit vertrekken de veerboten naar Koh Lanta.

Van november tot mei kun je ook vanaf de Chaofa pier in Krabi-town met de boot naar Koh Lanta.


 

Foto-presentatie Koh Lanta:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Prestigieus verblijf op Koh Lanta

Eilanden Thailand bieden beste prijs- kwaliteitsverhouding

Toeristen Krabi gewaarschuwd voor apen

Wat is er te doen en te beleven in Krabi?

Naar de eilanden in Thailand met één ticket

Koh Lanta, een alternatief voor het drukke Koh Phi Phi

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten