Van visserseiland naar eco vriendelijke toeristische bestemming.

Koh Naka Yai is de plek om te ontspannen van alle dagelijkse drukte.Koh Naka Yai is de grootste van de twee Naka eilanden. Het eiland biedt het klassieke ansichtkaart imago van een exotisch eiland met ongerepte witte zandstranden omzoomd met palmbomen, de ultieme plek om te ontspannen van alle dagelijkse drukte. Er zijn op Koh Naka Yai geen wegen en dus ook geen auto’s. Er lopen wel diverse paden door het bos en plantages die het dorp en de stranden met elkaar verbinden.

De kleine lokale bevolking van Koh Naka Yai woont in het dorpje aan de westkust van het eiland. Er is hier een pier en een lang smal strand. Het pittoreske dorpje zelf bestaat uit een aantal huizen en een paar winkeltjes met basisvoorzieningen. De lokale bevolking leeft van landbouw, visserij en toerisme. Het schilderachtige Koh Naka Yai ontwikkeld zich de laatste jaren meer en meer van een oorspronkelijk visserseiland naar een eco vriendelijke toeristische bestemming.

De stranden van Koh Naka Yai.

Koh Naka Yai heeft vier belangrijke stranden.Naast de diverse kleine strandjes  zijn er op Koh Naka Yai vier belangrijke stranden:

Daytrip Beach

Het grootste en belangrijkste strand op Koh Naka Yai ligt aan de oostkant van het eiland. Het lange zandstrand is opgezet om de vele dagjesmensen die Koh Naka Yai bezoeken te ontvangen. Vooral in de middaguren als de dagjesmensen van de Phang Nga Bay trip aankomen kan het hier zeer hectisch zijn. Maar zodra zij weer verdwenen zijn keert de reguliere rust op Koh Lanta Yai weer terug.  Op het toeristen strand van Koh Naka Yai is een beach bar en er zijn volop strandstoelen en parasols te huur. Je kunt er ook kajaks en jet-ski’s huren of een tocht maken op een bananenboot.

Tenta Nakara Beach

Het korte strand aan de oostzijde van het eiland is de thuisbasis van het Tentanakara Resort. Op dit strand is het vrij rustig daar de dagjesmensen allemaal naar het zuidelijker gelegen toeristen strand gaan.

Village Beach

Ook aan de westzijde van Koh Naka Yai ligt een lang zandstrand. Aan dit strand ligt ook het dorp waar het merendeel van de kleine lokale bevolking woonachtig is.

The Naka Island Beach (voorheen Six Senses Beach)

Verder ligt er nog een groot strand in het noordwesten van Koh Naka Yai. Aan deze beach ligt het luxe 5 sterren The Naka Island Resort & Spa.

Overzicht Koh Naka Yai

Stranden ****
Natuurschoon *****
Ontwikkeling **
Rust ***
Duiken *
Snorkelen ***
Activiteiten ***


Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.