Ongerepte natuurlijke schoonheid.

Koh Tachai wordt vaak aangeduid als de Malediven van Thailand.Koh Tachai, ook bekend als Virgin Island, is een idyllische locatie in de Andaman Zee midden tussen de Similan eilanden en de Surin eilanden. Het eiland is genoemd naar de man die het ontdekte en staat onder toezicht van het Mu Koh Similan National Park.

Het onbewoonde Koh Tachai is een van de mooiste eilanden van Thailand en de laatste jaren ook mondjesmaat door de toerist ontdekt. Excursies naar het eiland is echter toebedeeld aan een beperkt aantal touroperators en overnachtingsmogelijkheden zijn er niet. Hierdoor is de natuurlijke schoonheid van Koh Tachai ongerept gebleven. De beste tijd om Koh Tachai te bezoeken is tussen februari en april. Vanaf eind april wordt het eiland voor het toerisme voor zes maanden gesloten waardoor de lokale natuur met rust wordt gelaten en het kan revitaliseren.

Malediven van Thailand.

Weelderig groene landschap, brede witte zandstranden en turquoise-blauwe zee.De onbevlekte stranden van Koh Tachai zijn spectaculair te noemen. Het zand van het strand is zo wit en zacht als poeder en het water is glashelder. Om deze redenen wordt Koh Tachai vaak aangeduid als de Malediven van Thailand.

Koh Tachai is een plaatje. Bij aankomst op het eiland zul je overdonderd worden door het weelderige groene landschap, de brede witte zandstranden en de turquoise-blauwe zee. Ongeveer een halve kilometer van het eiland is het zeewater verdeeld in twee tinten, licht blauw en groen. Het water is zo helder dat je met blote ogen op de koralen kijkt.

Een van de mooiste duik en snorkel locaties van Thailand.

Als je een beetje geluk hebt kom je als duiker in de wateren bij Koh Tachai de mantarog tegen.Bij toeristen is Koh Tachai minder bekend, maar bij fervente duikers staat het eiland bekend als een van de mooiste duiklocaties van Thailand. De verscheidenheid van het mariene leven is hier ongelofelijk. Als duikers een beetje geluk hebben dan zullen ze hier ook walvishaaien, manta’s en adelaarsroggen tegenkomen.

Koh Tachai is ook een prachtige snorkel locatie. Parallel aan het strand van het eiland loopt een lang koraalrif. Het rif is vol van koralen als steenkoraal, bergkoraal en tafelkoraal waar veel vissen rond zwemmen.

Op zoek naar de landkrabben.

In de paartijd brengen de vrouwelijke landkrabben hun eieren naar zee waar deze zich ontwikkelen tot nakomelingen.Naast duiken en snorkelen, kun je als bezoeker van Koh Tachai ook genieten van een heerlijke wandel jungletocht. Langs de wandelroute over het eiland zul je onder de bomen en in de bodem grote gaten zien. Deze gaten zijn de woningen van de landkrabben, die hier en op enkele andere eilanden in de Andaman Zee en de Golf van Thailand te vinden zijn. Landkrabben, puk ai in het Thais, zijn een grote soort krab met een brede, ronde paars-rode schelp. Hun zwart-blauwe poten zijn bedekt met harde lange haren. Landkrabben worden geboren in het zeewater alvorens zij zich vestigen op het land nabij de kusten. Omdat ze een geluid maken wat doet denken aan jonge kuikens worden ze ook wel kip krabben genoemd. Overdag verblijven de landkrabben in de gaten en in de nacht komen ze eruit opzoek naar voedsel. In de paartijd brengen de vrouwelijke landkrabben hun eieren naar zee waar deze zich ontwikkelen tot nakomelingen.

Een bezoek aan de zee zigeuners.

Koh Tachai is vanaf het vasteland in Phang Nga per speedboot makkelijk te bereiken.Wanneer je in dit gebeid bent moet je ook een bezoek brengen aan de plaatselijke zee zigeuners. Zij wonen en leven hier in een dorpje op een van de Surin eilanden. In het verleden leefden deze mensen op hun boten in de zee. Echter, na de tsunami in 2004 werden zij door autoriteiten in Thailand gevraagd zich te vestigen op het eiland. Op het eiland werd een museum opgezet waar bezoekers meer kunnen leren van hun manier van leven.

Waar ligt Koh Tachai en hoe kom ik er.

Koh Tachai ligt in het zuiden van Thailand in de Andaman Zee voor de kust van de provincie Phang Nga. Het eiland ligt hier midden tussen de Surin- en Similan eilanden. Op het vasteland in Phang Nga kun je vanaf Thab Lamu, Khura Buri en Takua Pa per boot naar Koh Tachai.

Overnachten is op Koh Tachai niet toegestaan, maar op de nabijgelegen noordelijke Surin eilanden zijn bungalows en tenten te huur.

 

Boek hier je hotel aan de kust in Phang Nga met prijsmatchgarantie!

 

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Tachai Island“

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Eilanden krijgen bar verbod en toeristische limiet

Roep om Koh Tachai te beschermen

Eilanden Thailand bieden beste prijs- kwaliteitsverhouding

 

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.