Mae Sai is een belangrijke grensovergang met Myanmar (Birma)

Higway 110 eindigt bij de grensovergang tussen Mae Sai Thailand) en Tachilek (Birma).Mae Sai is de noordelijkste plaats van Thailand en een belangrijke grensovergang met Myanmar (Birma). De grens wordt gevormd door de smalle Mae Sai rivier en via een brug bereik je de Birmeese stad Tachilek. Behoudens een grote markt waar de handelswaar nog goedkoper is als in Thailand, heeft Tachilek zelf verder echter niet veel te bieden. Maar als je de grens overgaat, kunt wel zeggen dat je in Birma geweest bent en heb je de sfeer geproefd van een toch wel andere wereld. Wil je meer van de Birmese sfeer proeven laat je er dan rondrijden door een tuktuk.

Mae Sai is een populaire visa-run bestemming

De grensovergang tussen Mae Sai en Tachilek is een populaire visa-run bestemming.Om Birma binnen te komen dien je aan het grenskantoor een inreisvisum te kopen. Dit kost 500 Baht of 10 Dollar en is 14 dagen geldig. De grensovergang is dagelijks geopend van 6.30u tot 18.30u.

De grensovergang is een populaire visa-run bestemming voor expats die in Noord Thailand verblijven. Ook voor toeristen die langer dan 30 dagen in Thailand willen blijven is Mae Sai een toegankelijke plek om je verlenging te regelen.

Mae Sai is een typische grenshandelsplaats

In Mae Sai heerst de typische sfeer van een grensstad. In de winkels en stalletjes langs de straten van de handelsplaats Mae Sai verkopen zowel handelaren uit Thailand als Birma populaire Thaise, Birmese en Chinese goederen. Er worden veel edelstenen uit Birma, zoals robijnen, smaragden en jade te koop aangeboden.

Wat Phra That Doi Wao is ook bekend als de ‘Scorpion Temple’. Ten westen van de hoofdweg door Mae Sai ligt Wat Phra That Doi Wao. Deze onopvallende Birmese tempel ligt op een heuvel vanwaar je een mooi uitzicht hebt op Mae Sai en Birma. Rondom de tempel staan een aantal interessante monumenten, waaronder een gigantisch standbeeld van een schorpioen. Vandaar dat de tempel ook wel de ‘Scorpion Temple’ wordt genoemd.

Hoe is Mae Sai te bereiken?

Mae Sai ligt 62 kilometer ten noorden van Chiang Rai en is vanaf Chiang Rai te bereiken via Highway 110. Deze weg eindigt aan de grensovergang in Mae Sai. De afstand tussen Chiang Mai naar Mae Sai  bedraagt zo’n 260 kilometer en de reistijd per auto bedraagt ongeveer vier uur. Vanaf het Arcade busstation te Chiang Mai vetrekken met grote regelmaat bussen naar Mae Sai.

Vanuit Chiang Mai worden diverse toeristische minibus dagtochten (inclusief lunch) naar Mae Sai georganiseerd. Deze optie is ook het overwegen waard als je een visa-run wilt combineren met een toeristische dagtocht door de provincie Chiang Rai. Vaak wordt er tijdens deze toer een tussenstop gemaakt bij de beroemde White Temple bij Chiang Rai.

 

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand:  “Mae Sai”

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Hoe maak je een visa run vanuit Chiang Mai naar Mae Sai?

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.