Railay is een tropisch paradijsRailay Bay, ook wel Railay Beach genoemd,  is een tropisch paradijs

De kust in het zuiden van Thailand is één luxueus tropisch paradijs. Je vindt er torenhoge kalkrotsen en ongelooflijke stranden. De mooiste bestemming voor een vakantie in Thailand is wellicht Railay.

Het schiereiland Railay is gelegen in de zuid Thaise provincie Krabi tussen Krabi town en de plaats Ao Nang. Vanaf Ao Nang is Railay per longtailboat in zo’n 10 minuten te bereiken. (Prijs p.p. is ca. 100 Bath.) Ook vanaf Krabi stad kan men per boot naar Railay, maar dan duurt de reis zo’n half uur. Op Railay zelf is helemaal geen verkeer.

Railay heeft mooie stranden en een ontspannen sfeer

De mooie stranden en ontspannen sfeer maken Railay bijzonder.Geïsoleerd van het vaste land op Krabi wordt het schiereiland Railay omringd door de warme Andamanse zee. Het bevat voldoende mogelijkheden voor de meest avontuurlijke activiteiten en voor diegenen die willen relaxen in een paradijs.

Railay is alleen over water te bereiken omdat het door torenhoge kalkrotsen wordt afgescheiden van het vaste land.  Deze kliffen trekken bergbeklimmers over de hele wereld.

Maar ook de mooie stranden en ontspannen sfeer maken Railay bijzonder. Railay wordt veelvuldig gefotografeerd. Dit omdat Railay schitterende tropische zeegezichten kent , misschien zelfs wel de mooiste van de hele wereld. De zonsondergang geeft prachtige kleuren.

De zonsondergang op Railay geeft prachtige kleuren.Railay is kleinschalig

Railay is een zeer kleine plaats met een beperkte hoeveelheid aan accommodaties en faciliteiten. Het schiereiland Railay telt een stuk of tien restaurantjes aan het water en een paar barretjes. De accommodaties variëren van goedkope bungalows populair voor backpackers en klimmers, tot het zeer luxe Rayavadee resort aan het strand van Phra Nang. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses op Railay lees je meer over accommodaties op Railay. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

De stranden van Railay

Het zandstrand van Phra Nang ligt aan de zuidpunt van Railay.Railay heeft 4 stranden die door de enorme kliffen van elkaar worden gescheiden. De stranden van Railay  zijn Railay West, Railey Oost, Phra Nang en Railay Ton Sai.

  • Railay West:

  • Mooi wit zandstrand waar de longtailboten vanaf Ao Nang aanleggen.
  • Railay Oost:

  • De mangrove kant van het eiland waar de longtailboten vanaf Krabi aanleggen.
  • Phra Nang:

  • Fijn wit zandstrand aan de zuidpunt van het schiereiland.
  • Ton Sai:

  • Inham aan de kant van Railay West waar backpackers en rotsbeklimmers verblijven in goedkopere accommodaties.

Meer informatie over dingen die je kunt doen op Railay

 

Boek hier je accommodatie  op Railay Bay met beste prijs garantie!

 

Foto-presentatie over Railay:

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Vier stranden Thailand in top 10 Azië

Toeristen Krabi gewaarschuwd voor apen

Wat is er te doen en te beleven in Krabi?

De beste hotels en guesthouses in Thailand voor de beste prijs

Ben je op zoek naar een paradijs in Thailand? Dan is Railay Bay een aanrader