Rotsbeklimmen:

Railay is bij vele bergbeklimmers een bekende plek.Railay is bij vele fervente bergbeklimmers een bekende plek. De rotsen zijn over het algemeen vrij steil en voor beginners zijn er op Railay slechts beperkte mogelijkheden. Er zijn vele routes die allen een adembenemend zicht bieden over de Andamanse zee.

De vereiste klimuitrusting is eventueel ter plekke te huur bij een van de diverse verhuurbedrijfjes.

Duiken en snorkelen:

Het locale koraal en zeeleven is bij Railay niet zo spectaculair als op vele andere plaatsen in Thailand. Daarom is Railay ook geen belangrijke duiklocatie. Hiervoor gaat men bij voorkeur naar de Similan eilanden, Kho phi phi of Kho Lanta.

Kajakken:

Op Railay West worden kajaks verhuurd.Kajakken rond Railay is een leuk sportieve activiteit als alternatief voor het rotsbeklimmen. Het biedt prachtige uitzichten over de schilderachtige omgeving. Phra Nang heeft diverse uitgeholde grotten waar het leuk en interessant is om er onderdoor te peddelen. Kijk wel uit voor de puntige plafonds.

Bij enkele resorts op Railay West worden kajaks verhuurd. De kajaks worden per halve of hele dag verhuurd. Vaak is een halve dag lang genoeg om de directe omgeving te verkennen. Vergeet niet een fles water en een hoed ter bescherming van de zon mee te nemen.