Diamond Cave (Phra Nang Cave):

Diamond Cave is op Railay een interessante bezienswaardigheid. Diamond Cave, ook bekend als ‘Phra Nang Cave’, ligt aan de oostzijde van Railay en is een interessante plek om te verkennen. Er loopt een verlicht wandelpad langs deze rotsformaties die een glitter afgeven alsof ze vol zitten met diamanten.

Phra Nang heiligdom:

Klein heiligdom in een kleine grot aan het noordelijk uiteinde van Phra Nang beach. Dit heiligdom is opgedragen aan de geest van de verdronken prinses (Phra Nang) waaraan de naam van het strand ontleend is.

Lagoon en viewpoint:

Vanaf het viewpoint heb je een prachtig uitzicht over Railay en omgeving.Via het wandelpad dat naar Diamond Cave (Phra Nang Cave) voert gaat er op een gegeven moment een route naar het  Lagoon en viewpoint. Na een klim van zo’n 20 tot 25 minuten kom je bij een splitsing. Vanaf hier voert een pad naar het viewpoint (ongeveer 10 minuten). Vanaf het viewpoint heb je een prachtig uitzicht over Railay en zijn omgeving.Een ander pad voert naar het Lagoon. Dit pad is echter vrij stijl en rotsachtig. Wil je deze route volgen zorg dan dat je geschikte kleding en goed schoeisel aanhebt.