Waar ligt Songkhla?

Songkhla ligt op een landtong in het zuiden van Thailand en wordt omringd door de Golf van Thailand en Lake Songkhla.De historische stad Songkhla is een vrijwel onbekende strandbestemming in het diepe zuiden van Thailand. Het is de hoofdstad van de provincie Songkhla en ligt 950 kilometer van Bangkok. De stad is gelegen op een landtong en wordt omringd door de Golf van Thailand en Songkhla Lake. Songkhla Lake is het grootste binnenmeer van Thailand en is een belangrijke inkomstenbron voor de plaatselijke vissers. Eigenlijk is het geen echt meer want via een open inham is er een rechtstreekse verbinding met de zee.

Hoewel het onbekende Songkhla de provinciehoofdstad is, is het niet de grootste stad van deze provincie. Dat is de veel nieuwere en snel groeiende stad Hat Yai. Dit leidt vaak tot de misvatting dat Hat Yai de hoofdstad van de provincie is. Ondanks zijn status als provinciehoofdstad blijft Songkhla een slaperig stadje dat zijn historische en culturele identiteit heeft weten te behouden.

De bevolking van Songkhla is een mengsel van culturen. Het is een smeltkroes van Thais, Chinezen en Maleisiërs. Ongeveer een derde is moslim en van Maleisische afkomst.

Het Nationaal Museum in Songkhla is gevestigd in een mooi Chinees herenhuis uit 1878.Bezienswaardigheden in Songkhla.

Songkhla is bekend om zijn interessante architecturale stijlen van de diverse tempels en chedi’s. Bezoek zeker Chedi Ong Dam en Chedi Ong Khao, bekend als de zwarte en witte stoepa’s.

De stad is prima te voet te verkennen. Bezienswaardig zijn de mooie Chinees-Portugese winkelhuizen en vanaf de Tang Kuan Hill heb je een prachtig uitzicht over de stad, de oceaan en Lake Songkhla. Op deze heuvel staat de ruïne van een oude chedi.

Hou je niet van lopen dan kun je de stad bezoeken middels een tour met de Singora Tram.Een trekpleister van Songkhla is het Nationaal Museum. Het is gevestigd in een mooi Chinees herenhuis uit 1878 destijds gebouwd voor de vice-gouveneur van Songkhla. Er bevinden zich hier o.a. bijzondere collecties Chinese keramiek.

Je kunt ook een gratis rondleiding nemen met de Singora Tram. De tour met de toeristische tram van Songkhla, die ongeveer 40 minuten duurt, vertrekt 6 keer per dag om het hele uur bij de stadsmuur/Nationaal Museum. De eerste tour start om 9.00u.

Stranden van Songkhla.

Het beeld van de kleine zeemeermin bij Samila Beach is een opvallende verschijning.Hoewel Songkhla een vrijwel onbekende strandbestemming is kent de stad  en zijn omgeving prachtige stranden onderbroken door rotspartijen en een tropische jungle met betoverende watervallen. Een verblijf op de stranden van Songkhla is ontspannend en aangenaam. Het grootste strand is Samila Beach waar een opvallend bronzen beeld van een kleine zeemeermin uitkijkt over de zee. Er bevinden zich hier talrijke visrestaurantjes. Een ander mooi lang strand is Hat Sai Kaeo Beach, gelegen op 7 kilometer van Songkhla. Het gladde witte zandstrand van Sai Kaeo is omzoomd met kokospalmen en is een mooie plek voor een picknick.

Uitstapjes in de omgeving van Songkhla.

Beleef de prachtige kleurrijke zonsopgang op Khao Seng Beach.Een aardig uitstapje is het bezoeken van het eilandje Koh Yor, dat gelegen is in Lake Songkhla. Drie kilometer ten zuiden van Songkhla bij Khao Seng ligt een idyllisch vissersplaatsje met kleurrijke vissersbootjes. Het bezoeken hiervan is de moeite waard.

Hoe is Songkhla te bereiken?

Songkhla ligt 950 kilometer ten zuiden van Bangkok en is vanuit Bangkok zowel per vliegtuig als bus bereikbaar. Neem je het vliegtuig dan kun je van beide vliegvelden in Bangkok met diverse vliegmaatschappijen naar Hat Yai vliegen. Vanaf hier neem je de bus of taxi naar Songkhla. Wil je vanuit Bangkok per bus naar Songkhla reizen, neem dan de bus op de Southern Busterminal (Sai Tai).

 

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Songkhla“ 

 

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.