Bangkok is een drukke en uitbundige metropool

Moderne wolkenkrabbers vormen de skyline van Bangkok.Bangkok is de hoofdstad van het koninkrijk Thailand en wordt door de Thai ook wel ‘Krung Thep’ (stad der engelen) genoemd. De stad is gelegen aan de Chao Praya rivier en is met zo’n 12 miljoen inwoners een drukke en uitbundige metropool. Bangkok werd in 1782 gesticht door koning Rama I en heeft in de loop der tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Chao Phraya rivier verdeelt Bangkok in twee gedeeltes

De Chao Phraya rivier doorkruist Bangkok en verdeelt de stad in twee gedeeltes. Aan de westzijde  van de rivier ligt het vrij traditionele stadsdeel Thonburi. Dit stadsdeel bestaat uit een netwerk van kanalen (Khlongs) die verbonden zijn met de Chao Phraya rivier. Hieraan ontleend Bangkok de naam ‘het Venetië van Azië’.

De Chao Phraya rivier verdeelt Bangkok in twee gedeeltes.De oostzijde van de Chao Phraya is meer ontwikkeld en hier bevinden zich niet alleen het moderne centrum en het zaken district van Bangkok, maar ook bijna alle toeristische attracties, de metro en het grootste gedeelte van de skytrain.

Meer informatie over de stadsdelen van Bangkok? Lees dan verder in de bekendste stadsdelen van Bangkok.

Bangkok is een mengeling van oosterse en westerse cultuur

De skyline van Bangkok wordt gevormd door hoge moderne wolkenkrabbers en het straatbeeld door de vele taxi’s, tuk-tuks en brommertjes. Op de pagina Vervoer en Bangkok lees je uitgebreide informatie over het vervoer in Bangkok.

Ondanks het drukke verkeer is Bangkok een fascinerende en boeiende stad. Ondanks het vele verkeer, drukte en de vaak broeierige lucht is Bangkok een zeer fascinerende stad. Mede door zijn mengeling van de oosterse en westerse cultuur is het een van de meest opwindendste steden ter wereld. Bangkok heeft zijn bezoekers dan ook veel te bieden zoals de Grand Palace, de vele tempels (wats), musea, markten, immense winkelcentra, restaurants en een bruisend nacht- en uitgaansleven.

Meer informatie over dingen die je kunt doen in Bangkok

Een fietstocht door Bangkok is een leuke manier om de stad te leren kennen. Accommodaties in elke prijsklasse

Bangkok heeft een grote diversiteit aan accommodaties. De meeste keuze aan accommodatie vind je in de toeristische gebieden in de stadsdelen Sukhumvit en Silom. Hier liggen veel middenklasse hotels waar je voor weinig geld een prima kamer kunt huren. De duurste hotels bevinden zich vooral langs de Chao Phraya rivier.

De goedkoopste accommodaties vind je in Banglamphu (stadsdeel Rattanakosin). Met name de guesthouses rondom de bekende Khao San Road, die dwars door deze buurt loopt,  zijn vooral populair onder de backpackers.

Ben je van plan om binnenkort naar Bangkok te vliegen? Vliegtickets naar Bangkok worden het gehele jaar door tegen scherpe prijzen aangeboden. Vergelijk hiervoor de vele luchtvaartmaatschappijen die op Bangkok vliegen.

Chinatown is een gezellige en sfeervolle wijk in Bangkok.Wat is er geschreven over Bangkok:

 

Videopresentatie Bangkok:

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Bangkok, Top 5 things to do”

 

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

‘Street Food Bangkok’ app

Wat veroorzaakte de mysterieuze vuurbal in Bangkok?

Nieuw super winkelcentrum Bangkok

Gratis WiFi bussen Bangkok

Gratis tempel tour in Bangkok

Benjasiri park, populair recreatiegebied in het hart van Bangkok

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten