Het Grand Palace was tot 1946 de officiële residentie van het koningshuis. Grootste toeristische attractie van Bangkok

Het Grand Palace en Wat Phrae Kaeo is een paleis- en tempelcomplex gelegen in het stadsdeel Rattanakosin, het historisch hart van Bangkok. Het complex vormt de grootste toeristische attractie van Bangkok en mag tijdens een bezoek aan de stad dan ook zeker niet worden overgeslagen.

Grand Palace tot 1946 officiële residentie Koninklijke familie

De bouw van het Grand Palace en Wat Phrae Kaeo begon in 1782 onder het bewind van koning Rama I. Dit ter gelegenheid van de stichting van de nieuwe hoofdstad. Tot 1946 was het Grand Palace de officiële residentie van de Thaise Koninklijke familie. Koning Bhumibol verplaatste de residentie toen naar het Chitrlada paleis, elders in Bangkok.

In Wat Phrae Kaeo bevindt zich de ‘Smaragden Boeddha’.Thailands meest vereerde beeld bevindt zich in de Wat Phrae Kaeo

Het paleis- en tempelcomplex ligt aan de Chao Phraya rivier en wordt omheind door een 1900m lange muur. Binnen deze muren bevinden zich prachtige tuinen en vele indrukwekkende gebouwen waaronder het Grand Palace en de Wat Phrae Kaeo. De Wat Phrae Kaeo, ook wel ‘Temple of the Emerald Buddha’ genoemd is de meest bekende tempel van Thailand. Dit komt omdat zich in de Wat Phrae Kaeo Thailands het zeer vereerde beeld van de ‘Smaragden Boeddha’ (Emerald Buddha) bevindt. Een bezoek aan het Grand Palace en Wat Phrae Kaeo maakt goed duidelijk hoe zeer het Thaise koningshuis vermengd is met het Boeddhisme. Tijdens een bezoek is gepaste kleding een vereiste (benen en schouders bedekt en geen open schoenen).

Het Thaise koningshuis is vermengd met het Boeddhisme. Openingstijden en bereikbaarheid van Grand Palace en Wat Phrae Kaeo

Het Grand Palace en Wat Phrae Kaeo zijn dagelijks te bezoeken van 8.30u tot 16.30u.

Het complex is te bereiken met de Chao Phraya Expressboat via Tha [=pier] Phraya.

Website Grand Palace

Video presentatie Grand Palace:

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Top 10 ’s werelds meest bezochte paleizen en kastelen

Aangepaste openingstijden Grand Palace tijdens Makha Bucha