Het Royal Barge Museum ligt aan het begin van de Bangkok Noi Khlong.Collectie van prachtig versierde boten

Het Royal Barge Museum bestaat uit een boothuis waarin diverse prachtig versierde praal boten worden tentoongesteld. De tentoongestelde boten worden nog steeds gebruikt in feestelijke gebeurtenissen en de speciale Koninklijke ceremonies, zoals de Royal Kathin Barge Procession, een oude Thaise traditie welke alleen plaatsvindt tijdens bijzondere Nationale gelegenheden. De Royal Barge Procession is een imponerend schouwspel op de Chao Phraya rivier waarbij de Koninklijke familie naar Wat Arun vaart om de monniken aldaar nieuwe kleren en voedsel te brengen.

De formele processies met de praal boten stammen uit de Ayutthaya periode. In die tijd, toen het vervoer over de rivier de belangrijkste vorm van vervoer was, voeren tijdens de ceremonies honderden boten mee.

Prachtig versierde praal boten in het Royal Barge Museum.Persoonlijke boot van de koning

Onder de collectie van het Royal Barge Museum bevindt zich ook de persoonlijke boot van de koning, de Suphannahongsa (gouden zwaan). Deze majestueuze schuit stamt uit 1911 en werd destijds gemaakt van een uitgehouwen teakhouten boomstam.

Openingstijden en bereikbaarheid van het Royal Barge Museum

De Royal Kathin Barge Procession is een imponerend schouwspel. Openingstijden Royal Barge Museum: dagelijks van 9.00u tot 17.00u.

Het Royal Barge Museum ligt aan het begin van de Bangkok Noi Khlong in het stadsdeel Thonburi. Het museum met de boten is het makkelijkst te bereiken met de Chao Phraya Expressboat (via de Phra Pin Klao Bridge Pier).

Website Royal Barge Museum

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Wil je getuige zijn van de Royal Kathin Barge Procession in oktober 2011?

Royal Barge Procession Bangkok 22 oktober 2011