Wat Arun wordt ook wel ‘Temple of the Dawn’ genoemd

Wat Arun is een van de bekendste bezienswaardigheden van Bangkok.

Het Boeddhistische tempelcomplex Wat Arun ligt aan de westoever van de Chao Phraya rivier, in het stadsdeel Thonburi. Wat Arun is een van de bekendste bezienswaardigheden van Bangkok en wordt zeer vaak afgebeeld op gepubliceerde toeristische foto’s van Bangkok. Het tempelcomplex van Wat Arun werd gebouwd onder Rama I en II en is vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad). Hierdoor wordt Wat Arun ook wel ‘Temple of the Dawn’ (tempel van de dageraad) genoemd.


Ochtendlicht geeft prachtig kleurenspel

De hoofdprang van de Wat Arun is via een steile trap te beklimmen.

Wat Arun bestaat uit een grote prang (toren in Kmer stijl) van 79m hoog met daar omheen nog vier kleinere prangs. De prangs zijn rijkelijk versierd met stukjes porselein. Elke morgen als het ochtendlicht weerkaatst op de stukjes porselein van de Wat Arun ontstaat er een prachtig kleurenspel. De hoofdprang van de Wat Arun is via een steile trap te beklimmen. Bovenop deze prang heb je een mooi uitzicht over de stad Bangkok. Rondom de prangs van de Wat Arun staan diverse figuren van dieren en Chinese soldaten. Beneden aan de Choa Phraya rivier bevinden zich een zestal Sala’s (open paviljoens) in Chinese stijl.

Koninklijke familie bezoekt Wat Arun tijdens Royal Barge Procession

De Koninklijke boot ‘Suphannahongse’ legt tijdens de Royal Barge Procession aan bij Wat Arun.Tijdens de Royal Barge Procession, een spektakel dat alleen gehouden wordt ter ere van bijzondere gelegenheden in Thailand, speelt Wat Arun een hoofdrol. De Koninklijke familie van Thailand brengt dan een bezoek aan de tempel en biedt de monniken van Wat Arun voedsel en nieuwe kleren aan. Voorafgaand aan het bezoek aan Wat Arun door de Koninklijke familie trekt er een oude traditionele waterprocessie over de Chao Phraya rivier. Aan deze processie, welke een van de grootste spektakels in Thailand is, wordt deelgenomen door een vloot van meer dan 50 bijzondere historische schepen.

De Wat Arun is versierd met stukjes porselein.Openingstijden en bereikbaarheid van Wat Arun

Openingstijden Wat Arun: dagelijks van 08.30u – 17.30u.

De Wat Arun ligt aan de Arun Amarin Road en is het beste te bereiken met de Chao Phraya Expressboat via Tha [=pier] Tien.


Video presentatie Wat Arun:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Renovatie werkzaamheden voor Wat Arun

Wil je getuige zijn van de Royal Kathin Barge Procession in oktober 2011?

Royal Barge Procession Bangkok