Phahonyothin Road is een belangrijke verkeersader in Bangkok

Het stadsdeel Phahonyothin begint bij het Victory Monument.Het stadsdeel Phahonyothin ligt aan de noordzijde van Bangkok en is gecentreerd rondom Phahonyothin Road en Viphavadi Rangsit Road. Phahonyothin begint bij het Victory Monument alwaar tevens het grootste bus busstation van Bangkok (Northern Bus Terminal [Mo Chit]) en een Skytrain overstapstation gevestigd is. Vanaf de Northern Bus Terminal vertrekken de bussen naar het noorden en noordoosten van Thailand.

Phahonyothin Road maakt deel uit van ‘Thailand Route 1’, een van vier grote snelwegen van Thailand. Deze weg gaat vanuit Phanhonyothin in noordelijke richting langs vliegveld Don Muang richting Ayutthaya en vervolgens verder naar Chiang Rai en de grens met Myanmar (Birma).

Een van de grootste markten ter wereld

De Chatuchak Market is een van de grootste markten ter wereld.Aan de Phahonyothin Road wordt de bekende Chatuchak Weekend Markt gehouden. Deze markt, een van de grootste ter wereld, strekt zich uit over een gebied van maar liefst 35ha! Naast de Chatuchak markt heb je in Phahonyothin ook de Or Tor Kor Market, een versmarkt waar fruit, groente, bloemen en  planten worden aangeboden van de allerbeste kwaliteit tegen lage prijzen.