Rattanakosin is het historisch centrum van Bangkok

Het Grand Palace ligt in Rattanakosin, het historische hart van Bangkok.Het stadsdeel Rattanakosin ligt aan de oostzijde van de Chao Phraya rivier en is het historisch hart van Bangkok. Dit is de plek waar Koning Rama I in 1782 de nieuwe hoofdstad liet bouwen.

In Rattanakosin liggen dan ook diverse interessante toeristische attracties. De meest bekende attracties zijn het Grand Palace en Wat Phrae Kaeo, Wat Pho en het Nationaal Museum. Afgezien van het bezoeken van de toeristische attracties wordt het oude stadsdeel Rattanakosin echter vaak (ten onrechte) door toeristen overgeslagen. Rattanakosin is ook het stadsdeel van de bekende Thewet flower market die hier 24 uur per dag gehouden wordt.

Bekende wijken in Rattanakosin zijn Banglamphu, Chinatown en Pahurat.

Banglamphu (Khao San Road)

De wijk Banglamphu is vooral populair bij backpackers.Banglamphu ligt in het noordoosten van Rattanakosin. Deze buurt is vooral populair onder de rugzaktoeristen mede vanwege de goedkope guesthouses, barretjes en eetgelegenheden. De bekende Khao San Road met zijn vele winkels en restaurants loopt dwars door Banglamphu.


Chinatown

In Chinatown is altijd veel bedrijvigheid.Chinatown is een gezellige en sfeervolle wijk. Er is altijd veel bedrijvigheid in de vele kleine straatjes en steegjes. Overal kom je kraampjes tegen met vers vlees en vis waardoor er een doordringende geur hangt. Chinatown staat bekend om zijn groot aanbod met goedkope gouden sieraden.

Lees hier een artikel in het Nederlands Dagblad: Chinatown in Bangkok, een markt in het kwadraat.


Pahurat

De wijk Pahurat is één grote markt. Pahurat is het centrum van de Indiase gemeenschap en grenst aan Chinatown. De wijk Pahurat, ook wel ‘little India’ genoemd, is eigenlijk één grote markt (Pahurat markt). Je treft hier ongelofelijk veel stalletjes en winkeltjes met typische Indiase stoffen en zijde aan. Bovendien bevinden zich in Pahurat vele fournituren waar je op maat gemaakte kleding kunt kopen. De prijzen zijn in Pahurat zijn goedkoper dan elders in Bangkok. Ook vind je hier natuurlijk veel Indische restaurants.