Thonburi is pas in 1972 bij Bangkok gevoegd

Het maken van een tocht door de khlongs van Thonburi is een leuke activiteit.Het oude stadsdeel Thonburi ligt aan de westzijde van de Chao Phraya rivier en werd in 1767 de hoofdstad van Siam nadat Ayutthaya door de Birmezen werd verwoest. In 1782 werd de hoofdstad van Siam naar Bangkok verplaatst (oostzijde van de Chao Phraya rivier). Pas in 1972 is Thonburi bij Bangkok gevoegd, tot die tijd is Thonburi altijd een stad op zichzelf geweest. Hierdoor is Thonburi in zijn ontwikkeling enigszins achtergebleven bij die van Bangkok.

Kenmerkend voor Thonburi zijn de vele khlongs

In Thonburi krijg je een goede indruk van het gewone leven in Bangkok.Thonburi is een groot stadsdeel en te voet nauwelijks te verkennen. De toeristische attracties liggen verspreid over heel Thonburi. Interessante bezienswaardigheden in Thonburi zijn Wat Arun en het Royal Barge Museum, beide gelegen bij de Chao Phraya rivier. Ook een bezoek aan de floating markt van Taling Chan is een leuke ervaring.

Kenmerkend voor Thonburi zijn de vele khlongs (kanaaltjes) die hier door het stadsdeel liggen. Een leuke activiteit is het maken van een tocht door deze khlongs. Hierdoor krijg je tevens een goede indruk van het gewone leven in Bangkok.

Bus- en treinstation in Thonburi

In het stadsdeel Thonburi ligt de Southern Bus Terminal (Sai Tai), een van de grote busstations in Bangkok. Vanaf hier vertrekken de bussen naar het westen en zuiden van Thailand. De ‘South Line’ van de Thaise spoorwegen loopt dwars door Thonburi. Aan deze spoorlijn ligt het Thonburi Railway Station (Bangkok Noi). Wil je vanuit Bangkok met de trein naar de River Kwai dan moet je op dit treinstation instappen.