Bangkok beschikt over twee vliegvelden

Het nieuwe vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi) werd in 2006 geopend. Suvarnabhumi International Airport

Suvarnabhumi International Airport is de internationale luchthaven van Bangkok en werd in september 2006 geopend. Het ligt circa 30 km ten oosten van het centrum van Bangkok en is een modern en indrukwekkend vliegveld. Alle comfort en faciliteiten die je van een modern vliegveld mag verwachten zijn op Suvarnabhumi aanwezig.

Don Muang Airport

Don Muang Airport, het voormalige internationale vliegveld van Bangkok,  ligt circa 20 km ten noorden van de stad en wordt gebruikt voor nationale vluchten (voornamelijk Vliegveld Don Muang wordt ook wel het oude vliegveld van Bangkok genoemd. budget airlines) en charters. In de volksmond wordt Don Muang Airport ook wel het oude vliegveld van Bangkok genoemd.

Gratis shuttle tussen beide vliegvelden

Reizigers die een transfer moeten maken tussen vliegveld Suvarnabhumi en vliegveld Don Muang kunnen gebruik maken van de (gratis) Airport Shuttle Bus Service. Deze pendelbus is een service van de Airports of Thailand (AOT) en vervoert de vliegtuigpassagiers rechtstreeks via de Highway van het ene naar het andere vliegveld van Bangkok. Tussen 04.00u en 22.00u vertrekt er elke 15 minuten een bus. De reistijd van deze transfer bedraagt (zonder files) ongeveer 50 minuten.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Nieuwe busroute van Suvarnabhumi naar zuid Bangkok

Airport Rail Link Bangkok breidt service uit

Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok

Van Bangkok Aiport naar Hua Hin of Pattaya

Nieuw taxi systeem Bangkok Airport

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten