Bangkok beschikt over twee vliegvelden

Suvarnabhumi International Airport is het belangrijkste vliegveld van Bangkok.Bangkok heeft twee vliegvelden, Suvarnabhumi International Airport en Don Muang Airport. Het nieuwe vliegveld Suvarnabhumi International Airport is de belangrijkste van de twee en is gelegen in de aangrenzende provincie Samut Prakan, zo’n 30 kilometer ten oosten van Bangkok.

Het oude vliegveld Don Muang welke voornamelijk gebruik wordt voor binnenlandse vluchten ligt in het stadsdeel Phanhonyothin, zo’n 20 kilometer van het stadscentrum van Bangkok.


Hoe kom je van het ene vliegveld naar het andere vliegveld?

Vliegveld Don Muang wordt voornamelijk voor binnenlandse vluchten gebruikt.Er zijn enkele buslijndiensten die de twee vliegvelden met elkaar verbinden (no. 554 en 555). Maar vaak is het gemakkelijker om vanaf de taxistandplaats op de vliegvelden een taxi te nemen.

Vanaf 1 oktober 2012 verzorgt de Airports of Thailand (AOT), de exploitant van de commerciële vliegvelden in Thailand, een rechtstreekse (gratis) shuttle bus service tussen beide vliegvelden van Bangkok. Voor meer informatie over deze service lees je verder in ‘Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok‘.

De twee vliegvelden van Bangkok:

 

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Top 10 snelste WiFi luchthavens wereldwijd

Fly’n Ride van Bangkok naar Surin

Sterke stijging aantal passagiers Don Muang Airport

Airport Rail Link Bangkok breidt service uit

Uitbreiding luchthaven Suvarnabhumi klaar voor take-off

Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok

Uitbreiding Don Muang Airport Bangkok augustus afgerond

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten