Don Muang Airport wordt ook wel het oude vliegveld van Bangkok genoemd

Don Muang Airport wordt ook wel het oude vliegveld van Bangkok genoemd.Don Muang Airport (DMK) is gelegen op zo’n 20 kilometer van het centrum van Bangkok in het stadsdeel Phahonyothin. Het vliegveld werd officieel geopend in 1914 en is voor zowel de burgerluchtvaart als de luchtmacht altijd een belangrijke luchthaven geweest.

Tot de opening van Suvarnabhumi International Airport in 2006 was Don Muang de internationale luchthaven van Bangkok en het grootste vliegveld in Thailand. Met de opening van het nieuwe vliegveld werd Don Muang gesloten, maar nog geen half jaar later werd het vliegveld weer opengesteld voor binnenlandse vluchten nadat was gebleken dat de capaciteit van Suvarnabhumi onvoldoende was.

Don Muang voornamelijk voor binnenlandse vluchten

Don Muang Airport wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.Don Muang wordt nu voornamelijk gebruikt voor charters en binnenlandse en regionale budget airlines zoals AirAsia, Nokair en Thai Lion Air. Vanwege de congestie op vliegveld Suvarnabhumi zijn de afgelopen jaren steeds meer vliegmaatschappijen naar Don Muang verhuist en is de capaciteit hier alsmaar uitgebreid. Vanwege het toenemend aantal regionale vluchten is het internationale karakter van Don Muang weer een stuk groter geworden.

Het vliegveld wordt ook nog steeds door de luchtmacht gebruikt. Deze is ook eigenaar van de golfbaan die tussen de twee start- en landingsbanen ligt.

Meer informatie over vliegveld Don Muang:

Plattegronden van de terminals vliegveld:

Bangkok vliegveld Don Muang plattegrond terminal 1

Bangkok vliegveld Don Muang plattegrond terminal 1

terminal 1terminal2

 

Officiële website Don Muang Airport

 

 

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Fly’n Ride met Nok Air in Thailand

Fly’n Ride van Bangkok naar Surin

Sterke stijging aantal passagiers Don Muang Airport

Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok

Uitbreiding Don Muang Airport Bangkok augustus afgerond

Drie nieuwe bestemmingen van AirAsia in Thailand

Thai Smile verhuist in Bangkok naar Don Muang 

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten