Suvarnabhumi International Airport is het nieuwe vliegveld van Bangkok

Vliegveld Suvarnabhumi wordt ook wel het nieuwe vliegveld van Bangkok genoemd.Suvarnabhumi International Airport (BKK) is het nieuwe vliegveld van Bangkok en heeft in september 2006 de internationale status van (het oude vliegveld) Don Muang overgenomen. De naam Suvarnabhumi betekend letterlijk ‘Gouden Land’ en verwijst naar het gebied (het huidige Thailand) waar naartoe de Indische Koning Asoka rond 250 v Chr. Boeddhistische monniken stuurde.

Aangezien de capaciteit van het vliegveld aanzienlijk lager was dan begroot werd het oude vliegveld Don Muang kort na de opening van Suvarnabhumi weer voor binnenlandse vluchten opengesteld. Vanwege de congestie op Suvarnabhumi zijn inmiddels diverse luchtvaartmaatschappijnen naar Don Muang verhuist. Hierdoor worden ook steeds meer internationale vluchten op Don Muang afgewerkt, vooral vluchten uit de regio Zuidoost-Azië.

Vliegveld Suvarnabhumi ligt 30 km ten oosten van Bangkok

Airport Suvarnabhumi is een van de drukste vliegvelden van Azië.Suvarnabhumi is een van de drukste vliegvelden in Azië en heeft op dit moment een capaciteit voor z’n  45 miljoen passagiers op jaarbasis. Het is de bedoeling dat op termijn deze capaciteit wordt uitgebreid voor de verwerking van 100 miljoen passagiers. Naast het passagiersvervoer heeft het vliegveld ook een belangrijke functie in het vervoer van luchtvracht.

Suvarnabhumi International Airport ligt 30 kilometer ten oosten van Bangkok en is een ultra modern vliegveld met uitstekende faciliteiten. De verkeerstoren van het vliegveld is 132 meter hoog en daarmee de hoogste ter wereld.

Meer informatie over vliegveld Suvarnabhumi

 

Overnachten op Suvarnabhumi Airport.

Wil je overnachten in de directe omgeving van Suvarnabhumi International Airport? Dan is Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel Bangkok een aanrader. Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel Bangkok is het officiële hotel bij het internationale vliegveld van Bangkok. Het hotel heeft een 24 uur flexibele check-in en check-out service en is via een ondergrondse gang direct met het vliegveld verbonden. Het feit dat het hotel vermeldt wordt in de top van de jaarlijkse Skytrax World Airport Awards toont aan dat Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel Bangkok een uitstekende keuze is.

Een goedkoper alternatief is het Regent Suvarnabhumi Hotel. Dit 3/4 sterren hotel ligt op 10 minuten van het vliegveld. Je boekt hier een kamer voor een bedrag vanaf ca. 25 euro.

Indeling van Suvarnabhumi International Airport

Vliegveld Suvarnabhumi is één grote terminal met zeven vleugels. De vleugels A en B zijn voor de binnenlandse vluchten en C t/m G voor de internationale.

overzicht terminals Suvarnabhumi Airport Bangkok

De terminal van het vliegveld heeft zeven verdiepingen die als volgt zijn ingedeeld:

Level 1            taximeter en shuttle-bussen naar PTC (Passenger Transport Center)

Level 2            aankomsthal en limousine-services

Level 3            meetingrooms, airlinelounges, restaurants winkels

Level 4            vertrekhal, VAT Refund office

Level 5            Star Alliance ailine offices

Level 6            restaurants

Level 7            oberservation deck

Bangkok vliegveld Don Muang plattegrond terminal 1Level 1plattegrond level 2 Suvarnabhumi Airport BangkokLevel 2plattegrond level 3 Suvarnabhumi Airport BangkokLevel 3plattegrond level 4 Suvarnabhumi Airport BangkokLevel 4

Bekijk hier plattegronden level 1, 2, 3 en 4 vergroot.

 

Meer informatie over aankomst en vertrek op Suvarnabhumi International Airport.

 

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Nieuwe busroute van Suvarnabhumi naar zuid Bangkok

Emirates start vierde dagelijkse Dubai – Bangkok vlucht

Top 10 snelste WiFi luchthavens wereldwijd

Airport Rail Link Bangkok breidt service uit

Uitbreiding luchthaven Suvarnabhumi klaar voor take-off

Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok

Van Bangkok Aiport naar Hua Hin of Pattaya

Nieuw taxi systeem Bangkok Airport

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten