Genieten van een traditioneel Thaise poppenspel in Bangkok.

Het Thai Puppet Theater gebruikt haar eigen handgemaakte poppen.

In het Thai Puppet Theater, ook wel bekent als het Joe Louis Puppet Theater, kun je dagelijks genieten van een traditioneel Thaise poppenspel. Elke avond geven de poppenspelers van het Thai Puppet Theater een prachtige voorstelling met hun handgemaakte marionetten. De poppen zijn personages uit de Ramayana, Thailand’s nationale epos, afgeleid van het gelijknamige Hindoe epos wordt oorspronkelijk uit India komt.

Het Joe Louis Puppet Theater werd in 1985 opgericht door Sakorn Yang- Keawsot, die de Engelse bijnaam Joe Louis had. Sakorn was in Thailand een meester van de Hun Lakorn Lek (traditionele Thaise poppen).

Hoe worden de poppen gemaakt?

Genieten van een traditioneel Thaise poppenspel.

De poppen van het Joe Louis Puppet Theater, gebaseerd op de Chinese cilindrische pop, zijn gemaakt van bamboe. De afzonderlijke delen zijn verplaatsbaar zodat de poppenspelers de meningsuiting en beweging van de marionet kan regelen en veranderen. Met behulp van hefbomen voor de gewrichten en stokken die verbonden zijn met de handen hebben de poppenspelers controle over de marionetten. Gekleed in uitgebreide kostuums vertellen de poppenspelers van het Thai Puppet Theater traditionele Thaise verhalen.

Als bezoeker kun je in het Thai Puppet Theater ook zien hoe de poppen gemaakt worden.

Waar ligt het Thai Puppet Theater?

De voorstellingen in het Thai Puppet Theater zijn dagelijks van 19.30u tot 20.45u. Het Thai Puppet Theater ligt in het stadsdeel Silom, midden op de Suan Lum Night Bazaar.

Metro:  station Lumpini

Het theater op de Suan Lum Night Bazaar is gesloten. Medio 2012 zal het poppentheater haar deuren openen op een nieuwe locatie in Bangkok.


Video presentatie Thai Puppet Theater: