Chiang Mai heeft cultureel veel te bieden

De oude stadsmuren van Chiang Mai herinneren aan de Lanna periode.

Zowel binnen als buiten de stad is er in Chiang Mai veel te zien en te beleven. Zo heeft de stad in cultureel opzicht het nodige te bieden. Veel kunst en cultuur uit de Lanna periode is in Chiang Mai bewaard gebleven. Voorbeelden hiervan zijn de ruines van de oude stadsmuren en de meer dan 100 tempels.

De diverse verschillende bergvolkeren met ieder hun eigen klederdracht, cultuur en taal hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de exotische reputatie van Chiang Mai. In het berggebied ten noorden van Chiang Mai wonen heden ten dage nog diverse bergstammen.

In Chiang Mai zelf liggen al meer dan 100 tempels. In Chiang Mai is veel te zien en te beleven

Even ten westen van Chiang Mai ligt het prachtige Doi Inthanon National Park. Dit park staat bekend om zijn schitterende fauna en flora. Geïntegreerd in de indrukwekkende natuur van Chiang Mai liggen de Night Safari, Tiger Kingdom en diverse olifantenkampen.  In de Chiang Mai Zoo zijn o.a. echte reuze panda’s te bewonderen.

Sportieve activiteiten in Chiang Mai

De omgeving van Chiang Mai biedt tal van mogelijkheden voor een sportieve en actieve invulling. Ben je liefhebber van golf, dan zit je in Chiang Mai goed. In de
natuurlijke omgeving van Chiang Mai liggen diverse prachtige golfbanen.
De omgeving van Chiang Mai leent zich ook prima voor het maken van een ontspannende fietstocht. Hengelaars vinden zeker een goede stek langs de diverse
Genieten van de schitterende natuur in Chiang Mai tijdens een bamboevlottocht. rivieren en meren rondom Chiang Mai. De wateren hier zijn voorzien van een geweldige voorraad vis zoals meerval, karper, catfisch en jungle baars.

Ben je op zoek naar meer avontuur dan kun je een bamboevlottocht maken, wildwatervaren, meedoen aan een georganiseerde jungletocht of een avontuurlijke zweeftocht maken door de groene jungle van Chiang Mai.

 

 

Op diverse plaatsen in Chiang Mai kun je een olifantentocht ondernemen.

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Zes bijzondere manieren om kennis te maken met Chiang Mai

Tip Chiang Mai: Huay Tung Tao Lake

Wat Phra That Doi Suthep in Chiang Mai

Bua Tong Blossom Festival Mae Hong Son

Schattige jonkies op de Chiang Mai Night Safari

Flora Festival 2013 Chiang Mai

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten