Bijzonder in de Chiang Mai Zoo zijn de reuze panda’s.Bijzonder zijn de reuze panda’s en het aquarium

De dierentuin van Chiang Mai stamt uit 1977 en biedt een grote verscheidenheid aan dieren. Bijzonder zijn de twee reuze panda’s die door China in 2004 aan de Thaise koningin zijn geschonken en sindsdien in de Chiang Mai Zoo hun onderkomen hebben.

Ook bijzonder in deze dierentuin is het Chiang Mai Zoo aquarium. In het aquarium loop je als bezoeker door een lange tunnel en ziet zo de prachtige tropische vissen om je heen zwemmen. Het Chiang Mai Zoo aquarium is het grootste aquarium van Zuidoost-Azië.

Chiang Mai Zoo aquarium is het grootst aquarium van Zuidoost-Azië.Met de monorail door Chiang Mai Zoo

De Chiang Mai Zoo is een uitgestrekt complex van maar liefst 850.000 m² waarin de dieren in een natuurlijke omgeving zijn ondergebracht. Door zijn grote omvang is het erg vermoeiend om de dierentuin helemaal te voet te verkennen. Daarom is er een mono rail aanwezig waarmee men zich door de Chiang Mai Zoo kan bewegen.

Bereikbaarheid en openingstijden Chiang Mai Zoo

Met de monorail verplaats je jezelf comfortabel door de dierentuin. Chiang Mai Zoo ligt aan de rand van Chiang Mai aan de voet van de  Doi Suthep. De dierentuin is gemakkelijk per tuktuk of songtaew te bereiken.

Openingstijden: dagelijks van 08.00u tot 17.00u.

Website Chiang Mai Zoo.
Video presentatie Chiang Mai Zoo:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Dansshow tussen vissen in Chiang Mai Zoo Aquarium