De King’s Chedi is een van de geweldige Chedi’s bij de top van de Doi Inthanon.De Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand

Doi Inthanon National Park is een groot nationaal park 60 km ten westen van Chiang Mai. Het park ontleend zijn naam aan de 2596m hoge Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand. Op weg naar de top van de Doi Inthanon kom je langs twee geweldige Chedi’s (gespitste torens), vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het schitterende noord Thaise berglandschap. Deze Chedi’s zijn gebouwd t.g.v. de 60ste verjaardag van de Thaise koning en koningin in resp. 1987 en 1992.

 

De beroemde Mae Klang waterval ligt in het Doi Inthanon park

Het Nationale park Doi Inthanon staat bekend om zijn unieke flora, fauna en indrukwekkende watervallen. Het park is in Chiang Mai daarom een populaire bestemming voor dagtochten. Aan de voet van de Doi Inthanon ligt de Mae Klang, Chiang Mai’s meest gefotografeerde waterval. In het Nationale Park Doi Inthanon bevinden zich diverse dorpen van bergstammen als de Karen en de Hmong. Ook kun je er het Royal Project Institute bezoeken, waar bergstammen wordt geleerd voedsel te verbouwen in plaats van opium.

Het Doi Inthanon National Park ligt 60 km ten westen van Chiang Mai.Video presentatie Doi Inthanon National Park:

 


Video presentatie top van de berg Doi Inthanon:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Doi Inthanon uitgeroepen tot beste wandel park in Thailand