Vervoer vanuit Bangkok per vliegtuig naar Chiang Mai

Vanuit Bangkok vlieg je in ongeveer een uur naar Chiang Mai.Chiang Mai is vanuit Bangkok per vliegtuig prima te bereiken.Vanaf zowel vliegveld Suvarnabhumi als vliegveld Don Muang worden dagelijks meerdere vluchten onderhouden met het vliegveld van Chiang Mai.

Alle Thaise luchtvaartmaatschappijen verzorgen een luchtbrug tussen Bangkok en Chiang Mai en vliegtickets zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 1450 Bath. De luchthavenbelasting voor binnenlandse vluchten is inclusief het vliegticket. Inchecken dient minimaal 1 uur voor vertrek te geschieden. Vliegtickets zijn op de vliegvelden verkrijgbaar bij de balies van de vliegmaatschappijen. Je kunt de vliegtickets ook kopen op de website van de individuele vliegmaatschappijen. De reistijd van het vervoer per vliegtuig van Bangkok naar Chiang Mai bedraagt ongeveer een uur.

Het vliegveld van Chiang Mai ligt zuidwestelijk van de stad op zo’n 10 minuten rijden van het centrum.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer vanuit Bangkok per trein naar Chiang Mai

Voor het vervoer per trein naar Chiang Mai kun je kiezen uit 1e, 2e of 3e klas.Diverse spoorwegmaatschappijen onderhouden een treinverbinding tussen Bangkok en Chiang Mai . Afhankelijk van het type trein reis je in Bangkok vanaf het centraal station Hua Lampong in 12-15 uur naar Chiang Mai. Er rijden meerdere treinen per dag, inclusief nachttreinen met slaapaccommodatie. Er zijn rijtuigen met en zonder airconditioning en meestal is er een restauratiewagen aanwezig. Je kunt voor je vervoer van Bangkok naar Chiang Mai kiezen uit 1e, 2e, of 3e klas. Ook op het Bang Sue en Don Muang treinstation kun je opstappen voor je vervoer van Bangkok naar Chiang Mai.

Er zijn op het spoor diverse spoorwegmaatschappijtjes actief. Ze hebben zo allemaal hun eigen service en prijzen. De prijzen voor het vervoer per trein van Bangkok naar Chiang Mai lopen afhankelijk van het reiscomfort uiteen van ca. 300 tot 1400 Bath.

Het treinstation van Chiang Mai ligt ten oosten van het centrum, tussen de Ping River en de Super Highway. De afstand van het treinstation tot het centrum Chiang Mai bedraagt zo’n 3 kilometer.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

 

Vervoer vanuit Bangkok per bus naar Chiang Mai

Het vervoer per bus naar Chiang Mai is goed geregeld.Vanaf de North & North Eastern Bus Terminal (Mo Chit) te Bangkok vertrekken de bussen 24 uur per dag naar Chiang Mai. Er rijden bussen in alle gradaties en prijsklassen en de rit duurt tussen de 10 en 13 uur. T.b.v. het vervoer tussen Bangkok en Chiang Mai rijden er niet alleen staatsbussen maar ook diverse particuliere busondernemingen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 400 Bath.

In Chiang Mai komen de bussen aan op de  Arcade Bus Terminal. Dit busstation ligt in het oosten van Chiang Mai bij de Super Highway.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

 

Vervoer vanuit Bangkok per huurauto naar Chiang Mai

Vervoer per huurautoHet wegennet in Thailand is over het algemeen redelijk tot goed ontwikkeld en het bereikt het grootste gedeelte van het land. Het verkeer in Thailand houdt links, maar de verkeersregels wijken niet veel af van de Nederlandse en Belgische. De meeste verkeersborden in Thailand staan in het Engels aangegeven.

Internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de vliegvelden en in de grote steden. Als je een auto wilt huren heb je behalve het Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Dit is bij een ANWB kantoor te verkrijgen.

De vanaf prijs voor het huren van een auto in Thailand is zo’n 25 euro. De brandstofprijs in Thailand is ongeveer de helft tot een derde van die in Nederland of België.

Vaak bestaat de mogelijkheid om in Thailand een auto inclusief chauffeur te huren. Deze service wordt ook aangeboden in combinatie met het huren van een minibus.

Per (huur)auto is Chiang Mai vanuit Bangkok over de Highway in 8 à 10 uur te bereizen.

 

VakantieAuto Huren via AutoHuren.nu

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

High-speed rail Bangkok – Chiang Mai klaar in 2018