Kaeng Krachan National Park

In het Kaeng Krachan National Park leven veel dieren.Kaeng Krachan National Park is maar liefst 2900 km² groot

Het Kaeng Krachan National Park ligt ten westen van Hua Hin en Cha-am en vormt het grensgebied met Myanmar (Birma). Het park is een bergachtig gebied dat gelegen is op de oostelijke helling van het Tenasserim bergketen en heeft een hoogste top van 1200 meter.

Het Kaeng Krachan National Park kun je het beste met een 4x4 jeep te bereizen.

Het maar liefst 2900 km² grote Kaeng Krachan National Park bestaat hoofdzakelijk uit tropisch regenwoud en heeft een zeer uitgebreide fauna en flora. Er leven in het park veel dieren zoals luipaarden, tijgers, olifanten, herten, gibbons, wilde varkens en vele soorten vogels en vlinders.

Om het park te bezoeken kun je het beste een paar dagen uittrekken

Twee belangrijke rivieren (de Pranburi rivier en de Phetchaburi rivier) vinden hun oorsprong in dit ruige gebied en je kunt hier prima raften. In het park ligt een groot stuwmeer waar je heerlijk kan kajakken en vissen. Wil je het Kaeng Krachan National Park bezoeken dan kun je hiervoor het beste een paar dagen uittrekken.

Verspreid over het park liggen diverse campings en lodges. Het Kaeng Krachan park is het beste te bereizen met een 4×4 jeep.

Overnachten in het Kaeng Krachan National Park kun je in een van de vele lodges.In Hua Hin en Cha-am zijn arrangementen te boeken

De afstand van het Kaeng Krachan National Park tot Hua Hin bedraagt ongeveer 40 kilometer en tot Cha-am zo’n 55 kilometer. In beide plaatsen liggen diverse reisbureautjes die arrangementen aanbieden naar het weelderige en bergachtig Kaeng Krachan National Park.


Pa La-U waterval

De Pa La-U waterval is een ideale plek om te lunchen, af te koelen of te zwemmen.Pa La-U waterval bestaat uit twee watervallen

Midden in de weelderige natuur van het Kaeng Krachan National Park ligt de Pa La-U waterval. Het zijn eigenlijk twee watervallen (de Pa La-U Yai en de Pa La-U Noi) en vormen een ideale plek om te lunchen, af te koelen of te zwemmen.

Andere in het Kaeng Krachan National Park aanwezige bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn de Kaeng Krachan dam en de Khao Tao Ma Cave.

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Kaeng Krachan National Park op Unesco Werelderfgoedlijst?