Khao Sam Roi Yot National Park

Het Khao Sam Roi Yot National Park heeft een prachtige kustlijn.Zoetwater natuurgebied, grotten en prachtige uitzichtpunten

Khao Sam Roi Yot betekent ‘berg van 300 pieken’ en verwijst naar de vele kalkstenenrotsen die hier omhoog rijzen. Het Khao Sam Roi Yot National Park, dat zo’n 60 kilometer ten zuiden van Hua Hin ligt, heeft een prachtige kustlijn met diverse stranden en eilandjes voor de kust. Vanaf de stranden kun je naar schitterende grotten en prachtige uitzichtpunten klimmen.

In het Khao Sam Roi Yot National Park leven vele kleine zoogdieren.

Het binnenland van het Khao Sam Roi Yot National Park vormt met zijn zoetwatermoerassen het grootste zoetwater natuurgebied van Thailand en is het domein van diverse kleine zoogdieren, amfibieën, reptielen en vele vogelsoorten. Voor vele vogelsoorten is deze omgeving een ideale broed- en overwinteringplaats.

Wandelen of het maken van een boottocht

In het Khao Sam Roi Yot National Park bestaat de mogelijkheid om een boottochtje te maken. Je kunt een tocht maken door het binnenland of langs de kust. Er loopt ook een mooie wandelroute dwars door de mangrovebossen.


Phraya Nakhon grot

Het zonlicht door het gat in de Phraya Nakhon grot geeft een uniek verschijnsel.Grot met de tempel

Een van de beroemdste grotten is de Phraya Nakhon grot, ook wel de grot met de tempel genoemd. In de Phraya Nakhon grot is in 1890 een wit paviljoen gebouwd voor koning Rama V en is nu het symbool voor de provincie Pachuab Khiri Khan. In het dak van de grot bevindt zich een gat waar rond het middaguur het zonlicht doorschijnt en het paviljoen prachtig verlicht. Je kunt de Phraya Nakhon grot bereiken via het dorpje Bang Phu en de Laem Sala Beach.

 

Video Sam Roi Yot National Park