ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,650 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Khao Takiab

Aan het strand bij Khao Takiab staat een 20 meter hoog gouden Boeddhabeeld.

Khao Takiab kenmerkt zich door een 20 meter hoog Boeddhabeeld

Khao Takiab ligt even ten zuiden van Hua Hin en wordt gedomineerd door een grote heuvel (Chopstick Hill) van 272 meter die hier vanuit de zee omhoog steekt. De heuvel bij Khao Takiab is vanaf het strand in Hua Hin goed zichtbaar. Vooral de 20 meter hoog gouden Boeddhabeeld aan het strand bij Khao Takiab is een blikvanger.

De tempel op Khao Takiab is via een serie trappen te bereiken.

Aan weerszijden van de Khao Takiab heuvel liggen goede en rustige stranden. Je kunt hier lekker ontspannen en genieten van heerlijke gerechten in de nabij gelegen restaurantjes.

Rondom de tempel op Khao Takiab leven vele apen

Bovenop de Khao Takiab heuvel staat een Chinese tempel (Wat Khao Lad) en een standbeeld van koning Rama V. De tempel is zowel vanaf het strand (serie zware trappen) als vanaf de weg te bereiken. Vanaf de Khao Takiab heb je een mooi panorama over de wijde zee en het eiland ‘Singhtoh’ dat 800 meter uit de kust gelegen is. Rond het tempelcomplex op Khao Takiab leven vele wilde en brutale apen.

Hoe reis je het beste naar Khao Takiab

Rondom de tempel op Khao Takiab leven vele apen.Khao Takiab is vanuit Hua Hin en Cha-am per tuktuk of songtaew goed te bereiken. Kom je vanaf Cha-am dan kun je gezien de afstand het beste een songtaew nemen. Het is ook leuk om per huurscooter naar Khao Takiab te reizen.


Video presentatie Khao Takiab:

Advertentie


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.