Hua Hin is een snel groeiende en moderne badplaats aan de Golf van Siam. De Koninklijke familie verblijft regelmatig in Hua Hin

Hua Hin ligt zo’n 200 km ten zuidwesten van Bangkok en is een van de oudste en bekendste badplaatsen van Thailand. Van oudsher was Hua Hin een rustig vissersplaatsje totdat het Thaise koningshuis het in het begin van de vorige eeuw verkoos tot Koninklijke badplaats. De Koninklijke familie verblijft in de periode november – februari nog steeds in hun paleis Klai Kangwon (“ver van alle zorgen”) aan de noordkant van Hua Hin.

De vis wordt in Hua Hin dagelijks vers aangevoerd.Hua Hin is een aantrekkelijke badplaats

Aanvankelijk was Hua Hin een vakantieoord voor de Thaise “high society” en rijke buitenlanders, maar vanaf de 70-tiger jaren kwamen ook de “gewone” toeristen.

Heden ten dage is Hua Hin een favoriete pleisterplaats voor zowel de Thai als de westerling om er voor korte of langere tijd te verblijven. Hua Hin is nog steeds een rustige, beschaafde en aantrekkelijke badplaats en heeft zo’n 75.000 inwoners.

De veilige en brede stranden maken Hua Hin ideaal voor families met kinderen. Gezellige drukte maar geen uitbundig uitgaansleven

In Hua Hin heerst een gezellige drukte en de vele restaurantjes met terrassen, met uitstekende visgerechten, geven een Mediterraans karakter. De vis wordt dagelijks vers aangevoerd door de kleine vissersbootjes die ’s nachts varen en overdag in het haventje liggen. In tegenstelling tot vele andere grotere badplaatsen in Thailand kent Hua Hin geen uitbundig nachtleven en heeft dan ook nauwelijks bars of nachtclubs.

Verder staat Hua Hin bekend om het heldere water, het fijne zand en de uitstekende watersportfaciliteiten. Het strand in Hua Hin is ruim 5 km lang, maar er is hier geen boulevard zoals in andere badplaatsen als Pattaya en Patong (Phuket).

Het mooie en luxueuze Wora Bura Resort in Hua Hin.Mooie en luxueuze hotels In Hua Hin

Mede vanwege zijn Koninklijke status biedt Hua Hin een aantal van de mooiste en luxueuste hotels in Thailand. Maar je kunt er ook terecht voor een eenvoudig, schoon en goedkoop guesthouse. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses in Hua Hin lees je meer over accommodaties Hua Hin. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Meer informatie over Hua Hin? Ga dan naar de pagina Hua Hin en Cha-am.

Videopresentatie Hua Hin:

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Woning het duurst in Hua Hin

Ferry project Pattaya – Cha-am – Hua Hin

10 beste bestemmingen van Thailand

Van Bangkok Aiport naar Hua Hin of Pattaya

Hua Hin, relaxte badplaats aan de Golf van Thailand

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten