Transfer per bus naar het trein- en busstation van Bangkok

Vanaf level 1 op het vliegveld vertrekt de gratis shuttle-bus naar het PTC.Vanaf level 1 op vliegveld Suvarnabhumi moet je eerst met de (gratis) shuttle-bus naar het PTC (Passenger Transportation Center), het centrale busstation van het vliegveld.

Hier vertrekken de bussen naar de Southern Bus Terminal (Sai Tai), Hua Lamphong (Central Train Station) en Victory Monument (North & North Eastern Bus Terminal [Moh Chit]) in Bangkok.

Transfer naar de Southern Bus Terminal

Vanaf de Public Bus Terminal op het PTC (Passenger Transportation Center) gaat de bus van lijn 556 van vliegveld Suvarnabhumi naar de Southern Bus Terminal. Tickets voor de bus kosten 35 Bath.

Neem voor een transfer per Airport Expressbus lijn AE4.

Transfer naar het Hua Lamphong (Central Train Station) of Victory Monument

Treinstation Hua Lamphong en Victory Monument kun je bereiken met de snelle Airport Expressbus of goedkopere stadsbus.

Airport Expressbus

Lijn AE4 gaat van vliegveld Suvarnabhumi via de Highway rechtstreeks naar het Victory Monument. Vervolgens rijdt de bus verder naar treinstation Hua Lamphong het eindstation van deze buslijn. Tickets voor de bus kosten 150 Bath.


Stadsbus

De goedkoopste manier om een transfer te maken is per stadsbus.

Vanaf de Public Bus Terminal op het PTC (Passenger Transportation Center) gaat de bus van lijn 551 van vliegveld Suvarnabhumi naar Victory Monument. Wil je door naar treinstation Hua Lamphong neem dan op Victory Monument vervolgens buslijn 29. Tickets voor de bus kosten resp. 35 Bath (lijn 551) en 8 Bath (lijn 29).


Transfer per taxi naar het trein- en busstation van Bangkok

 

Een transfer in Bangkok maak je het snelst en makkelijkst per taxi. Buiten de aankomsthal op level 1 vind je de taxistandplaats (taximeter). Als er een grote rij bij de taxi’s staat kun je ook de gratis shuttlebus naar het PTC (Passenger Transport Center) nemen alwaar meer taxi’s staan te wachten.

Al dan niet via de Highway (het tolgeld van circa 60 Bath dient door de passagier betaald te worden) reis je dan naar de Southern Bus Terminal, Hua Lamphong (Central Train Station) of Victory Monument. Afhankelijk van de bestemming bedragen de taxikosten voor deze transfer zo’n 300 à 400 Bath.