Vervoer per vliegtuig naar Hua Hin en Cha-am

Saab 340B Turboprop van NokAir.Vanaf vliegveld Don Muang onderhoudt NokAir drie keer per week (donderdag, vrijdag en zaterdag) een lijndienst tussen Bangkok en Hua Hin. De vlucht wordt gedaan per 34zits een Saab 340B turboprop en de vliegtijd bedraagt zo’n 30 minuten. Tickets voor het vervoer Bangkok – Hua Hin worden aangeboden vanaf zo’n 1300 Baht.

Het kleine vliegveld van Hua Hin ligt zo’n 6 kilometer ten noorden van de stad.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer per trein naar Hua Hin en Cha-am

Het treinstation van Hua Hin ligt dicht bij het centrum.Vanuit het treinstation Hua Lamphong te Bangkok vertrekken over de ‘Southern Line’ dagelijks diverse treinen richting het zuiden van Thailand. Je kunt voor je vervoer per trein 1e, 2e of 3e klas reizen en de reis van Bangkok naar Hua Hin duurt circa 3 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 250 Baht.  Je dient goed naar de dienstregeling te kijken daar niet alle treinen op het treinstation van Cha-am stoppen.

Het treinstation van Hua Hin bevindt zich nabij het centrum.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer per bus naar Hua Hin en Cha-am

Vanaf de Southern Bus Terminal in Bangkok vertrekken de bussen naar Hua Hin en Cha-am.Vanaf de Southern Bus Terminal (Sai Tai) te Bangkok vertrekken dagelijks tussen 03.00u en 22.00u om de 40 minuten bussen naar Hua Hin. Bussen die in Cha-am stoppen zijn gemarkeerd met ‘Cha’.

Voor het vervoer naar Hua Hin en Cha-am heb je keuze uit verschillende gradaties in luxe, snelheid en prijsklasse. Het snelst en meest comfortabel zijn de luxe airconditioned lange afstandsbussen. De reis naar Hua Hin en Cha-am duurt 3 à 4 uur. Tickets voor het vervoer per bus zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 160 Baht (Cha-am) en180 Baht (Hua Hin).

In Cha-am stoppen de bussen bij het busstation aan de Pet Kasem Road (hoofdweg) of bij het busstation dicht bij het strand.

Bussen vanuit Bangkok stoppen in Hua Hin bij het busstation in het centrum aan de Sra Song Road.

Reis je vanaf vliegveld Suvarnabhumi naar Hua Hin, dan kun je het beste de ‘Airport Hua Hin Bus‘ nemen. Deze rechtstreeks pendeldienst vertrekt op Suvarnabhumi vanaf level 1 gate 8 en brengt je in 3 -4 uur naar het busstation van Hua Hin. Tickets voor deze busverbinding kosten zo’n 305 Baht.

Minibus

Vanaf het Victory Monument in Bangkok kun je per minibus naar Hua Hin en Cha-am.  Vanaf het Victory Monument (dicht bij de North & North Eastern Bus Terminal) kun je eventueel per minibus naar Hua Hin en Cha-am reizen. Her vervoer per minibus duurt zo’n 2,5 à 3 uur en een ticket kost zo’n 200 Baht. De minibus gaat rechtstreeks via Cha-am naar Hua Hin.

Minibusjes naar Hua Hin en Cha-am rijden van 06.00u tot 19.00u en vertrekken elke 30 minuten of eerder indien ze vol zijn.

De minibus vanuit Bangkok stopt in Cha-am bij het busstation aan de Pet Kasem Road. In Hua Hin ligt de aankomst- en vertrekhalte van de minibus in aan de Sa Song Road (centrum van de stad).

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer per taxi naar Hua Hin en Cha-am

Per taxi reis je het snelst en makkelijkst naar Hua Hin en Cha-am.De snelste manier en eenvoudigste manier om vanuit Bangkok in Hua Hin en Cha-am te komen is per taxi.

Op vliegveld Suvarnabhumi in Bangkok vind je de taxistandplaats (taximeter) op level 1 (begane grond). Vanaf hier reis je in zo’n 2,5 à 3 uur naar Hua Hin en Cha-am. Voor het vervoer per taxi betaal je ongeveer 2500 Baht.

De taxistandplaats op vliegveld Don Muang in Bangkok ligt buiten tegenover de aankomsthal. Omdat dit vliegveld iets dichter bij Hua Hin en Cha-am ligt zul je voor je vervoer per taxi vanaf hier iets goedkoper uitzijn.

Vervoer per limousine-service naar Hua Hin en Cha-am

De balie van limousine-services vind je in de aankomsthal op het vliegveld van Bangkok.De privétaxi’s van limousine-service vertrekken op vliegveld Suvarnabhumi in Bangkok vanaf level 2. Bij de balies van limousine-service in de aankomsthal kun je voor een bedrag vanaf zo’n 2500 Baht rechtstreeks een taxirit naar Hua Hin of Cha-am regelen. Voor een minibus betaal je vanaf hier zo’n 4000 Baht.

Ook vanaf vliegveld Don Muang in Bangkok kun je voor je vervoer naar Hua Hin of Cha-am voor limousine-service kiezen. De balies om deze service te boeken vind je ook op Don Muang in de aankomsthal.

Meer informatie over tarieven en reserveringen.

Vervoer per huurauto naar Hua Hin en Cha-am

Een huurauto met of zonder chauffeur is in Thailand gemakkelijk te regelen. Het wegennet in Thailand is over het algemeen redelijk tot goed ontwikkeld en het bereikt het grootste gedeelte van het land. Het verkeer in Thailand houdt links, maar de verkeersregels wijken niet veel af van de Nederlandse en Belgische. De meeste verkeersborden staan in het Engels aangegeven.

Internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de vliegvelden en in de grote steden. Als je een auto wilt huren heb je behalve het Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Dit is bij een ANWB kantoor te verkrijgen.

De vanaf prijs voor het huren van een auto in Thailand bedraagt zo’n 25 euro. De brandstofprijs is ongeveer de helft tot een derde van die in Nederland of België.

Kies je ervoor om je vervoer per huurauto te doen, dan heb je vaak de mogelijkheid om een auto inclusief chauffeur te huren. Deze service wordt ook aangeboden in combinatie met het huren van een minibus.

Meer informatie over auto huren in Thailand.

 

VakantieAuto Huren via AutoHuren.nu

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Van Bangkok Aiport naar Hua Hin of Pattaya

Met NokAir van Bangkok naar Hua Hin