Koh Samui is het belangrijkste toeristisch centrum van de Samui archipel

Koh Samui: witte stranden, kokosbomen en kristalhelder water.Het eiland Koh Samui ligt zo’n 500 km ten zuiden van Bangkok in de golf van Thailand voor de oostkust van de provincie Surat Thani in Zuid-Thailand. Het eiland is 250 km² groot en daarmee qua grote het 3e eiland van Thailand.

Koh Samui maakt deel uit van een archipel van meer dan 80 eilanden waarvan het merendeel onbewoond is. Samen met de twee andere eilanden Koh Pha Ngan (Full Moon Party) en Koh Tao (duiklocaties) vormt Koh Samui hier het belangrijkste toeristische centrum. Door zijn prachtige baaien, witte zandstranden, vele kokosplantages, koraalriffen en kristalhelder water is het hier een waar paradijs.

Vanaf de plaats Don Sak op het vaste land van Thailand is Koh Samui per veerboot te bereiken. De veerboten komen aan op Koh Samui in Nathon of Lipa Noi. Nathon is de belangrijkste haven van Koh Samui en hier bevindt zich ook het bestuurlijk centrum van het eiland.

Koh Samui heeft een prachtige natuur

Tot de jaren 70 was de visvangst voor Koh Samui een belangrijke inkomstenbron. Historisch gezien heeft Koh Samui weinig te bieden, maar qua natuur is het aanbod enorm. Het centrale gedeelte van Koh Samui bestaat afwisselend uit kokosplantages en dichte begroeiing (jungle) waarvan het merendeel niet erg toegankelijk is. Van het noordwesten naar het zuidoosten lopen drie bergachtige ruggen. De Khao Yai is hier met zijn 636 meter het hoogste punt. Vanuit het binnenland van Koh Samui lopen vele waterstromen naar de lagere kustdelen met hier en daar idyllische watervallen er tussenin.


De stranden van Koh Samui zijn schitterend

De locale bevolking van Koh Samui verkoopt versnaperingen.De grootste aantrekkingskracht op Ko Samui is echter de betoverende natuurlijke schoonheid van zijn stranden. Met name hierdoor is Koh Samui dan ook een echte strandvakantie bestemming.

Tot de jaren 70 was Koh Samui een geïsoleerde gemeenschap waar men leefde van de visvangst en de kokosnoten. Men had weinig contact had met de buitenwereld en er waren nauwelijks wegen. De toeristische ontwikkeling van Koh Samui ontstond in de jaren 70 met de komst van de rugzaktoeristen. In de jaren 90 komt het toerisme hier echt op gang en heden ten dage bezoeken jaarlijks bijna 1 miljoen toeristen Koh Samui.


Hoe reis ik naar Koh Samui?

Een lange kustweg (Ring Road) verbindt de stranden en baaien van Koh Samui. De makkelijkste manier om vanuit Bangkok naar Koh Samui te reizen is per vliegtuig. Een voordelige manier is een combinatie van bus, trein en veerboot. Wil je meer weten over het vervoer naar en op Koh Samui? Lees dan verder in Vervoer en Koh Samui.

De infrastructuur op Koh Samui is met name de laatste 15 jaar sterk verbeterd. Rond het eiland loopt een lange kustweg (Ring Road) die de stranden en baaien met elkaar verbindt.


Meeste accommodaties liggen in het noordoosten en oosten van het eiland

Lekker ontspannen aan het zwembad van het Amari Palm Reef Resort. Op Koh Samui vind je accommodaties voor ieders budget. Van luxe 5 sterren hotels tot goedkope budget hotels en Thaise guesthouses . De meeste accommodaties vind je in het noordoosten en oosten van het eiland. Vooral de stranden van Chaweng en Lamai hebben een uitgebreid aanbod in alle prijsklassen. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses op Koh Samui lees je meer over accommodaties op Koh Samui. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Meer informatie over dingen die je kunt doen op en rond Koh Samui

 

Videopresentatie Koh Samui:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Koh Samui: Fisherman’s Village in Bophut

Eilanden Thailand domineren keuze reizigers

Koh Tao in top 10 mooiste eilanden ter wereld

Non-stop van Chiang Mai naar Surat Thani

Bouw vliegveld Koh Phangan vordert gestaag

Koh Tao gekozen tot top 10 van beste eilanden wereldwijd

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten