Ang Thong National Marine Park: eilandjes, kalksteen bergen en tropische bossen

Het Ang Thong National Marine Park bestat uit eilandjes, kalksteen bergen en tropische bossen.30 kilometer ten westen van Koh Samui vind je een groep eilanden die samen het Nationaal Park Ang Thong vormen. Het is het tweede grootste natuurpark van Thailand en bestaat uit een veertigtal eilandjes bedekt met kalksteen bergen en tropische bossen. De stille stranden en wilde jungle van de eilandjes maken dit park tot een van de grootste attracties van Surat Thani. Het park heeft vooral bekendheid gekregen door de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio.

Koh Paluay wordt bewoond door zgn. ‘zeezigeuners’.Alle eilanden van Ang Thong National Marine Park zijn onbewoond behalve Koh Paluay dat bewoond word door zgn. ‘zeezigeuners’ die nog steeds leven van de visserij. Het hoogste punt van dit gebied is 430 meter hoog en bevindt zich op het eiland Kho Wua Talap.

Bountystranden en schitterend koraalrif

Door de bountystranden, kalkstenen grotten, kristalhelder water, en uitstekende
koraalriffen is dit gebied uitermate geschikt om te zwemmen, kajakken en Het Ang Thong National Marine Park is een perfecte kajaklocatie. snorkelen. Het park biedt een aantal idealeduikplaatsen. Koh Wao en Koh Yippon zijn met hun fantastische doorgangen, spelonken en tunnels populaire duikspots. Het zicht onder water varieert van 15 tot 30 meter.

Door de diverse touroperators op Koh Samui worden dagtochten naar het Ang Thong National Marine Park aangeboden. Vaak zijn deze excursies i.c.m. snorkelen of kajakken.

Map Ang Thong National Marine Park

Website Ang Thong National Marine Park

 

Video presentatie Ang Thong National Marine Park:


 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Eilanden Thailand bieden beste prijs- kwaliteitsverhouding