Onderwerpen

 • Full Moon Party
 • Koh Pha Ngan is gezegend met prachtige stranden en baaien

  Koh Pha Ngan beschikt over schitterende stranden en baaien.Het tropische eiland Koh Pha Ngan, ook wel geschreven als Koh Phangan,  ligt zo’n 15 kilometer ten noorden van Koh Samui en heeft een oppervlakte van bijna 200 km². Het eiland bestaat voor het grootste gedeelte uit een bergachtig landschap bedekt met dichte bossen. Vanuit het bergachtig gebied lopen diverse waterstromen naar de zee. Net als op Koh Samui zie je ook op Koh Pha Ngan vele kokosplantages.

  Rondom het eiland vind je prachtige stranden en baaien. Die van Ao Thong Nai Pan Yai en Ao Thong Nai Pan Noi worden beschouwd als de mooiste. Deze zijn echter het beste per ferry te bereiken, daar de weg ernaar toe onverhard en nogal draaierig is.

  Voor de kust van Koh Pha Ngan ligt meer dan 10 kilometer koraalrif waardoor het eiland een gewilde bestemming voor duikers en snorkelaars is.

   


  Koh Pha Ngan is vooral bekend vanwege de Full Moon Party

  Koh Pha Ngan is vooral bekend vanwege zijn Full Moon Party’s. De belangrijkste plaats op het eiland is Thong Sala, dit is ook de grootste ‘ferry’ haven. Het in het zuiden gelegen Haad Rin is het grootste uitgaanscentrum van het eiland. Hier vinden ook de wereld beroemde Full Moon Party’s plaats. Mede hierdoor is Koh Pha Ngan een favoriete vakantiebestemming voor backpackers.

  Ondanks dat Koh Pha Ngan grote bekendheid geniet vanwege de Full Moon Party’s en het dan ook erg druk kan zijn bestaat het eiland voor het grootste gedeelte nog steeds uit rust, eenvoud en charme.

   


  Overnachten in een bungalow aan het strand van Koh Pha Ngan

  Ao Thong Nai Pan Yai is een van de mooiste stranden van Koh Pha Ngan. Koh Pha Ngan biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden en heeft een breed scala aan accommodaties op elk niveau. Het mooie van Koh Pha Ngan is dat je hier nog echt kunt verblijven in een bungalow direct aan het strand. De kamers en faciliteiten van de hotels en resorts zijn de laatste jaren aangepast aan de wensen van de hedendaagse toerist. Ook de service is van hoog niveau. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses op Koh Samui lees je meer over accommodaties op Koh Samui. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

   

  Koh Pha Ngan is alleen bereikbaar per veerboot

  Thong Sala is de grootste ‘ferry’ haven van Koh Pha Ngan.Koh Pha Ngan is per veerboot te bereiken vanaf het vasteland in Surat Thani en vanaf Koh Samui. Op het eiland zelf kun je het gemakkelijkste rondreizen per songtaew (pickup taxi) of huurscooter/huurauto (jeep).

  Informatie over veerdiensten tussen Koh Pha Ngan en Koh Samui.

  Vanaf medio 2015 zal Koh Phangan Airport operationeel zijn. Luchtvaartmaatschappij Kan Air bouwt momenteel op het eiland haar eigen vliegveld en is voornemens om vanaf hier vluchten naar Bangkok (Don Muang), Krabi, Phuket en Hat Yai aan te bieden.

   

   


   

  Videopresentatie Koh Pha Ngan:

   

  Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

  Eilanden Thailand domineren keuze reizigers

  Nieuwe airport koh Phangan

  Bouw vliegveld Koh Phangan vordert gestaag

  Eilanden Thailand bieden beste prijs- kwaliteitsverhouding

  Dubbel feest op Koh Phangan

  Stroomtoevoer Koh Samui en Koh Pha Ngan weer herstelt

  Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten