Koh Tao wordt ook wel ‘Turtle Island’ genoemd

Koh Tao wordt ook wel ‘Turtle Island’ genoemd.Koh Tao is het meest noordelijk gelegen bewoonde eiland van de Samui archipel en heeft een oppervlakte van iets meer dan 21 km². Er wonen op Koh Tao zo’n 1400 inwoners die vrijwel geheel afhankelijk zijn van het toerisme. De veerdiensten vanaf het vaste land en de naburige eilanden komen aan op Koh Tao aan in Baan Mae Hat, wat tevens de belangrijkste plaats van het eiland is.

Koh Tao wordt ook wel ‘Turtle Island’ genoemd. Deze naam ontleend het eiland niet alleen aan zijn vorm (schildpadachtig), maar vooral vanwege het feit dat Koh Tao een belangrijke broedplaats is voor enkele bedreigde zeeschildpadden.

Koh Tao is een bestemming voor duikers en snorkelaars

Koh Tao wordt bezocht vanwege zijn natuur, rust en onderwaterwereld. De uitgaansmogelijkheden zijn beperkt en feestvierders hebben hier niet veel te zoeken.

Koh Tao biedt veel faciliteiten voor snorkelaars en duikers. Het meest bekend is Koh Tao vanwege zijn duikfaciliteiten. Het gebied heeft weinig last van golfstromen en binnen een uur varen heb je hier dieptes van 40 meter en meer. Op het eiland bevinden zich vele duikscholen die vrijwel allemaal verbonden zijn aan een duikorganisatie die de kwaliteit en procedures voortdurend controleren. Voor zowel de beginnende als ervaren duiker is Koh Tao een ideale plek.

Daar de branding nogal ondiep is en de koraalriffen dichtbij liggen is het tevens een zeer geschikte plek voor snorkelaars.

Vanwege zijn prachtige stranden en baaien is Koh Tao tevens een perfecte strandbestemming. Sairee Beach, gelegen aan de westkust, is het drukst bezochte strand en hier is dan ook het meest te doen.

Overnachtingsmogelijkheden voor elke vakantieganger

Het Sensi Paradise resort is een goed toeristisch middenklasse hotel. Aanvankelijk was Koh Tao een echte duikersbestemming.  Hoewel veel bezoekers nog steeds komen voor de schitterende onderwaterwereld van Koh Tao is er de laatste jaren veel accommodatie bij gekomen voor niet-duikers. Vandaag de dag biedt Koh Tao overnachtingsmogelijkheden voor elke vakantieganger in elke prijsklasse. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses op Koh Tao lees je meer over accommodaties op Koh Tao. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Koh Tao alleen bereikbaar per veerboot

De veerboten vanaf het vaste land komen aan in Baan Mae Hat.

Koh Tao is alleen per veerboot te bereiken. Vanaf het vasteland is Koh Tao te bereizen vanaf Surat Thani en Chumphon. Ook zijn er vaste verbindingen met de eilanden Koh Samui en Koh Pha Ngan. De meeste bezoekers komen in Koh Tao via Kho Samui.

Informatie over veerdiensten tussen Koh Samui en Koh Tao.

 

Het eiland Koh Nang Yuan ligt dichtbij

Koh Nang Yuan bestaat uit 3 eilandjes die met elkaar verbonden zijn.Even ten noordwesten van Koh Tao ligt het eiland Koh NangYuan. Het is eigenlijk een groep van drie eilanden die door zandheuvels met elkaar verbonden zijn. Op Koh Nang Yuan kan men uitstekend snorkelen, duiken en zonnen. De enige accommodatie is het Nang Yuan Diving Resort, wat voornamelijk gericht is op duikliefhebbers.

 


 

Video presentatie Koh Tao:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten: 

Eilanden Thailand domineren keuze reizigers

Koh Tao in top 10 mooiste eilanden ter wereld

Koh Tao gekozen tot top 10 van beste eilanden wereldwijd

Eilanden Thailand bieden beste prijs- kwaliteitsverhouding

Koh Tao, uitstekende duikfaciliteiten en een relax nachtleven

Koh Tao wordt volwassen

De beste hotels en guesthouses in Thailand voor de beste prijs