Chaweng is de drukste toeristenplaats van Koh Samui

Chaweng heeft een parelwit strandzand en schitterende palmbomen.Chaweng is het grootste en meest ontwikkelde strand van Koh Samui. Het is gelegen aan de noordoostkant van het eiland en is met zijn lengte van 7 kilometer tevens het langste strand van Koh Samui. Vanwege het parelwitte zand en prachtige palmbomen is Chaweng een typisch ‘bounty’ strand. Het centrale gedeelte van het strand is het drukst, hier worden ook diverse typen van watersport aangeboden.

Uitstapje naar een van de eilandjes voor de kust van Chaweng

Op het strand van Chaweng worden allerlei watersport activiteiten aangeboden.Dicht voor de kust van Chaweng liggen twee kleine eilandjes. Het dichtstbijzijnde eiland is door het ondiepe water vanuit Chaweng gemakkelijk te voet bereikbaar. Het tweede eiland is een perfecte gelegenheid om te snorkelen en kajakken. Als je van plan bent om op deze eilanden rond te gaan lopen is het verstandig om schoeisel aan te doen. Het strandzand bestaat er namelijk uit scherp koraalzand.

Chaweng kent een druk nachtleven

Aan de hoofdweg van Chaweng, die parallel aan het strand loopt, bevinden zich vele winkeltjes, (vis)restaurantjes, pubs en massagesalons. Elke avond wordt hier de kleurrijke nightmarket gehouden. Chaweng kent een behoorlijk druk nachtleven dat doorgaat tot in de vroege uurtjes.

Video presentatie Chaweng Beach: