Vliegveld is eigendom van Bangkok Airways

De daken van Samui Airport hebben geen muren en de daken zijn van riet.Het vliegveld van Koh Samui is gelegen te midden van een tropische vegetatie op het noordoostelijk deel van het eiland. Samui Airport is een privé vliegveld dat het eigendom is van Bangkok Airways. Het is een relatief klein vliegveld dat een ontspannen sfeer heeft. Deze ontspannen sfeer is overigens kenmerkend voor het heel Koh Samui.


Het vervoer tussen de terminal en de vliegtuigen gaat op Samui Airport per treintje.Samui Airport is volledig geïntegreerd in het omringende landschap

Samui Airport werd officieel geopend in april 1989 en is gebouwd in harmonie met zijn prachtige natuurlijke omgeving. Het vliegveld is gebouwd met natuurlijke materialen en volledig geïntegreerd in het omringende landschap. De gebouwen van Samui Airport hebben geen muren en de daken zijn van riet. Het vliegveld heeft 2 terminals (Domestic en International) en liggen zo’n 50 meter van elkaar verwijderd.

Er zijn plannen om de baan van Samui Airport te verlengen zodat ook grotere vliegtuigen gebruik kunnen maken van het vliegveld.

Een transfer naar je eindbestemming op Koh Samui regel je in de aankomsthal. Transfer vanaf Samui Airport

In de aankomsthal van Samui Airport bevinden zich de balies waar je de transfer naar de locale bestemming kunt regelen. Je kunt hier voor je verdere vervoer op Koh Samui een privé taxi of minibus boeken. Aan de balies van de autoverhuurbedrijven van o.a. Hertz, Avis en Sixt kun je terecht voor een huurauto.

De duurste transfer optie is een taxi. Zij vragen (ongeacht je bestemming op Koh Samui) een vast bedrag van zo’n 500 Bath. Een minibus is vaak goedkoper, zeker als je met meer personen bent. De goedkoopste manier is om het vliegveld uit te lopen en een songtaew te nemen. Heb je alleen een rugzak als bagage, dan kun je ook een motortaxi nemen.

 

 

Korte impressie Samui Airport:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Nieuw vliegveld op Koh Samui?

Samui Airport in top 10 beste vliegvelden