Vervoer per vliegtuig naar Koh Samui

Met Bangkok Airways en Thai Airways vlieg je rechtstreeks op Koh Samui.Voor je vervoer naar Koh Samui kun je vanaf Suvarnabhumi International Airport te Bangkok met Bangkok Airways en Thai Airways een rechtstreekse vlucht nemen. Bangkok Airways vliegt per dag 15 keer op Koh Samui en Thai Airways 2 keer. De vliegtijd bedraagt 1uur en 20 minuten. Tickets voor het vervoer per vliegtuig naar Koh Samui zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 2.000 Bath.

Een (goedkoper) alternatief is om naar Surat Thani te vliegen. Dit kan in Bangkok ook vanaf vliegveld Don Muang met o.a. Air Asia en Nok Air. Vanaf het vliegveld te Surat Thani rijden er minibussen naar de pier van Donsak voor de veerboot naar Koh Samui. Nok Air biedt voor de reis van Bangkok naar Koh Samui een speciale pakketreis aan (vlucht, transfer, veerboot). Inchecktijd voor binnenlandse vluchten bedraagt 1 uur.

Het vliegveld van Koh Samui ligt op het noordelijk deel van het eiland, tussen Chaweng Beach en Big Buddha Beach.

Vervoer per trein naar Koh Samui

Vanaf treinstation Hua Lamphong in Bangkok reis je per trein naar Koh Samui.Koh Samui is per trein te bereiken via de ‘Southern Line’ van de Thaise spoorwegen. Vanaf Hua Lamphong Railway Station te Bangkok vertrekken dagelijks diverse treinen naar het zuiden van Thailand. Op het treinstation te Surat Thani (ligt circa 10 km van de stad) dien je uit te stappen en de bus of taxi naar de pier van Donsak te nemen. Donsak ligt op zo’n 40 km van Surat Thani en vanaf hier vertrekken de veerboten (Raja Ferry en Seatran Ferry) naar Koh Samui. Voor het vervoer per trein kun je 1e, 2e of 3e klas rijden. De treinreis naar Surat Thani duurt 12 à 13 uur.

Je kunt op treinstation Hua Lamphong of bij een van de vele reisagenten te Bangkok voor je vervoer naar Koh Samui ook een combinatieticket kopen voor trein en veerboot. Je reist dan per trein naar Surat Thani alwaar bussen staan te wachten die je naar Donsak brengen voor de transfer per veerboot naar Koh Samui. De meest handige manier is om een combinatieticket met de nachttrein te nemen. Reis je namelijk overdag dan kom je in de avond aan in Surat Thani en dien je de nacht op het treinstation door te brengen daar er ‘s nachts geen veerboten naar Koh Samui gaan. Vanaf Surat Thani zelf gaat er wel elke avond om 22.00u een nachtboot naar Koh Samui.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer per bus naar Koh Samui

Bussen naar Koh Samui vertrekken in Bangkok vanaf de Southern Bus Terminal.Vanaf de Southern Bus Terminal (Sai Tai) te Bangkok vertrekken dagelijks diverse bussen naar Surat Thani. Je kunt reizen in diverse gradaties en prijsklassen en de reis duurt 10 tot 12 uur. Vanaf het busstation te Surat Thani kun je per bus of taxi verder naar de pier in Donsak voor de oversteek naar Koh Samui.

De gemakkelijkste manier is echter om een rechtstreekse busverbinding naar Koh Samui te nemen. Je kunt voor je vervoer per bus naar Koh Samui 1e, 2e klas of vip reizen. Een ticket (inclusief veerboot) kost circa 600 Bat. De bussen vertrekken in Bangkok bijna allemaal ’s avonds en komen in de ochtend aan bij de pier van Donsak. De veerboot komt op Koh Samui aan in Lipa Noi. Na aankomst gaan de bussen vanaf hier door naar Nathon. Tickets zijn te koop op de Southern Bus Terminal of bij een van de vele reisagenten in Bangkok.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer per huurauto naar Koh Samui

Via Highway 4 reis je vanuit Bangkok richting Surat Thani.Het wegennet in Thailand is over het algemeen redelijk tot goed ontwikkeld en het bereikt het grootste gedeelte van het land. Het verkeer houdt links, maar de verkeersregels wijken niet veel af van de Nederlandse en Belgische. De meeste verkeersborden staan in het Engels aangegeven.

Internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de vliegvelden en in de grote steden. Als je in Thailand een auto wilt huren heb je behalve het Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Dit is bij een ANWB kantoor te verkrijgen.

De vanaf prijs voor het huren van een auto in Thailand is zo’n 25 euro. De brandstofprijs is ongeveer de helft tot een derde van die in Nederland of België.

Vaak bestaat de mogelijkheid om in Thailand een auto inclusief chauffeur te huren. Deze service wordt ook aangeboden in combinatie met het huren van een minibus.

Hoe reis ik per auto vanuit Bangkok naar Koh Samui?

Vanuit Bangkok kun je voor je vervoer per huurauto naar Koh Samui het beste Highway 4 nemen. Je reist dan eerst via Highway 4 en vervolgens via Highway 41 en 401 richting Surat Thani. Daarna neem je de route naar Donsak (route 4142) om vervolgens in te schepen op de veerboot naar Koh Samui.

 

VakantieAuto Huren via AutoHuren.nu

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

AirAsia biedt ‘Thailand Easy Island Transfer’

Hoe reis ik per vliegtuig van Bangkok naar Koh Samui?

Naar de eilanden in Thailand met één ticket