Alles is gemakkelijk bereikbaar

Per songtaew reis je goedkoop en gemakkelijk over Koh Samui.Het eiland Koh Samui is slechts 25 kilometer lang en 21 kilometer breed. De ringweg die rond het eiland loopt verbindt de stranden en baaien van Koh Samui. Met de diverse mogelijkheden van vervoer op Koh Samui is hier dan ook alles gemakkelijk te bereiken.

Vervoer per songtaew

Een songtaew is een rode pick-up taxi met twee bankjes achter de chauffeur. Afhankelijk van de reisafstand kost het vervoer per songtaew op Koh Samui zo’n 30 à 50 Bath. Er zijn geen officiële haltes, je hoeft alleen maar de hand op te steken om aan te geven dat je wilt meerijden.

Voor je vervoer op Koh Samui kun je ook de taxi nemen.

Vervoer per taxi

Aangezien de meeste taxichauffeurs op Koh Samui geen gebruik maken van de taximeter zul je met de taxichauffeur van tevoren moeten onderhandelen over de ritprijs. Het tarief van het vervoer per taxi op Koh Samui zal, afhankelijk van de reisafstand, normaal gesproken tussen de 100 en 600 Bath liggen.

Vervoer per huurauto

Op veel plaatsen op Koh Samui kun je een huurauto boeken.Op veel plaatsen op Koh Samui kun je een auto huren. De minimale leeftijd voor het besturen van een huurauto is in Thailand 21 jaar en dien je 1 jaar in het bezit van een rijbewijs te zijn. Ofschoon een internationaal rijbewijs verplicht is wordt er bij het boeken van een huurauto zelden naar gevraagd. Een huurauto kost op Koh Samui circa 25 euro per dag.

Vervoer per scooter of brommer

Koh Samui is met een scooter of brommer prima te bereizen.In alle toeristische plaatsen op Koh Samui worden scooters en brommers verhuurd. Wil je meer vrijheid? Huur voor je vervoer op Koh Samui dan een scooter of brommer. Het verhuurmateriaal is doorgaans van goede kwaliteit en de huurprijs voor een scooter of brommer bedraagt op Koh Samui doorgaans 4 à 5 euro per dag.