Pattaya staat bekend om zijn bruisend nachtleven

Pattaya is een drukke internationale badplaats in het zuidoosten van Thailand. De badplaats Pattaya ligt zo’n 150 kilometer ten zuidoosten van Bangkok aan de Golf van Bangkok. Pattaya heeft ruim 100.000 inwoners en staat bekend om zijn uitgestrekte stranden en hoge temperaturen.

Tot eind jaren zestig was Pattaya een rustig vissersplaatsje waar inwoners uit Bangkok graag hun weekend doorbrachten. De rust verdween tijdens de Vietnam oorlog toen Amerikaanse soldaten hier hun verlof kwamen uitleven. In die tijd is in Pattaya het nachtleven ontstaan die de stad uiteindelijk zo berucht heeft gemaakt en Pattaya de bijnaam ‘Patong aan zee’ heeft gegeven, verwijzend naar de bekende rosse buurt in Bangkok.

Uitstekende watersportfaciliteiten in Pattaya

Pattaya staat bekend om zijn uitgestrekte stranden en hoge temperaturen.Sinds de jaren tachtig is hier het toerisme uit het Westen opgang gekomen en is Pattaya uitgegroeid tot een drukke internationale badplaats. Pattaya biedt de beste en meest uitgebreide watersportfaciliteiten van Thailand, maar ook voor andere sporten zoals golf en tennis treft men in Pattaya uitstekende voorzieningen aan.

Pattaya:  strand, watersport en vertier

Ook vindt men in Pattaya prima restaurants met gerechten uit heel de wereld. Pattaya wordt dan ook vooral bezocht door mensen die overdag aan het strand willen liggen, watersporten of winkelen en ’s avonds het vertier gaan opzoeken. Vooral voor degenen die van het nachtleven houden is Pattaya met zijn vele bars, discotheken, nachtclubs en dames van plezier een goede bestemming.

Je vindt in Pattaya prima restaurants met Thaise en westerse gerechten. Veel westerlingen hebben (of huren) in Pattaya of omgeving een vakantiehuis en verblijven hier voor langere tijd. Ook de Thaise Koninklijke familie heeft in de heuvels tussen Pattaya en Jomtien een woning.

Overnachten in alle vormen en groten

Pattaya heeft een overvloed aan accommodaties voor elk budget. Van goedkope guesthouses tot geweldige 5 sterren hotels. Hotels vind je in Pattaya in elke vorm en grote die maar denkbaar is. Pattaya City is de plek van het vertier en amusement. Het zuidelijk gelegen Jomtien is een aanrader voor diegenen die meer rust en ontspanning willen. De meeste accommodaties liggen hier langs de weg die parallel loopt aan het strand. Ook het noordelijk gelegen Naklua is een stuk rustiger dan Pattaya city. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses in Pattaya lees je meer over accommodaties in Pattaya. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe reis ik naar Pattaya?

Vanuit Bangkok reis je snel en gemakkelijk naar Pattaya. Pattaya is vanuit Bangkok snel en makkelijk te bereizen. De snelste en gemakkelijkste manier is om vanuit Bangkok een taxi naar Pattaya te nemen. Vanaf vliegveld Suvarnabhumi Interntional Airport en de diverse busstations in het centrum van Bangkok vertrekken met grote regelmaat bussen naar Pattaya. Op pagina Vervoer en Pattaya lees je meer over het vervoer naar en in Pattaya.

Meer informatie over dingen die je kunt doen in Pattaya

Videopresentatie Pattaya:


 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Meer binnenlandse vluchten vanaf U-Tapao (Pattaya)

Ferry project Pattaya – Cha-am – Hua Hin

10 beste bestemmingen van Thailand

3 bestemmingen Thailand in top 25 Azië

Van Bangkok Aiport naar Hua Hin of Pattaya

Sanctuary of Truth: tempel, kunstwerk en monument

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten