Vervoer per songtaew (Bahtbus)

Het meest populaire vervoermiddel in Pattaya is de songtaew (Bathbus).Het openbaar vervoermiddel in Pattaya is de songtaew, in Pattaya ook wel de Bathbus taxi genoemd. Dit zijn pick-up trucks met twee zijdelingse banken achterop. Als je mee wil rijden steek je de hand op en de naderende songtaew zal vervolgens stoppen. Wens je weer uit te stappen druk dan op een belletje.

Songtaews rijden in Pattaya in principe een vaste route, maar wens je van de route af te wijken dan is dat meestal wel mogelijk. Je dient de bestuurder hier van te voren wel om te vragen.

Een ritprijs voor het vervoer per songtaew kost in Pattaya afhankelijk van de afstand tussen de 5 en 20 Bath. Wens je van de route af te wijken dan betaal je 80 tot 100 Bath, maar je moet wel eerst over de prijs onderhandelen.

Vervoer per Pattaya Beach Bus

De Pattaya Beach Bus wordt speciaal ingezet voor het vervoer van de toeristen.Van 06.00u tot 02.00u de volgende dag rijden er in Pattaya bussen die speciaal voor de toeristen worden ingezet. Deze speciale bussen worden de Pattaya Beach bus genoemd. De Pattaya Beach bus kent drie verschillende routes die elk een eigen kleur hebben (groen, geel en rood). Ook de bushaltes zijn gekleurd zodat je direct kunt zien welke bus genomen moet worden.

Elke route van de Pattaya Beach bus heeft zijn eigen kleur.

Alle routes van de Pattaya Beach Bus starten en eindigen bij de Big C supermarket aan de Sukhumvit Road in Pattaya.

Het vervoer per Pattaya Beach Bus kost 30 Bath per rit. Het is ook mogelijk een dagkaart (90 Bath), drie dagenkaart (180 Bath) of een maandkaart (900 Bath) te kopen. Deze kaarten zijn te koop bij de meeste hotels en de grote supermarkten (Tesco Lotus, Carrefour, Big C) in Pattaya.

Meer informatie Pattaya Beach Bus.

Vervoer per scooter en brommer

Voor je vervoer in en rondom Pattaya is een scooter of brommer erg handig.Op veel plaatsen in Pattaya kun je voor je vervoer in en rondom de stad een scooter of brommer huren. Deze hebben een motor van 125 cc en zijn een praktisch en goedkoop vervoermiddel. De huurprijzen voor een scooter of brommer liggen in Pattaya tussen de 150 en 250 Bath per dag.

Vervoer per huurauto

Voor het vervoer per huurauto kun je in Pattaya terecht bij zowel locale particuliere verhuurbedrijven als grote internationale verhuurbedrijven. Beide bedrijven bieden huurauto’s aan in allerlei grote en klasse. Prijzen voor een In Pattaya worden huurauto’s aangeboden in allerlei grote en klasse.huurauto beginnen bij zo’n 1300 Bath per dag.

De verkeersborden met aanwijzingen en de wegbewijzering worden meestal zowel in het Thai al het Engels aangegeven.