Vervoer per vliegtuig naar Pattaya

U-Tapao International Airport ligt op 45 minuten rijden van Pattaya.Ofschoon de reis Bangkok – Pattaya per vliegtuig gemaakt kan worden, is het beter om voor je vervoer naar Pattaya een alternatief te kiezen. Als je per vliegtuig naar Pattaya gaat reizen ben je namelijk 4 tot 6 uur onderweg en dat is gezien de afstand erg lang. Er zijn voor het vervoer vanaf Bangkok naar Pattaya namelijk voldoende alternatieven die sneller en goedkoper zijn.

Het vliegveld van Pattaya, U-Tapao International Airport, ligt zo’n 45 minuten ten zuiden van Pattaya centrum.

Vervoer per trein naar Pattaya

Het vervoer per trein naar Pattaya duurt circa 4 uur.Vanuit het centrale treinstation in Bangkok (station Hua Lamphong) vertrekt over de ‘Eastern Line’ van de Thaise spoorwegen één trein per dag (07.00u) naar Pattaya. De treinreis duurt zo’n 4 uur en daarom loont zich dit niet de moeite en is het beter om voor je vervoer naar Pattaya een alternatief te nemen.

Het treinstation van Pattaya bevindt zich in centraal Pattaya even ten oosten van de Sukhumvit Road aan de Soi Siam Country Club.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer per bus naar Pattaya

Vanuit Bangkok rijden er vele bussen naar Pattaya.Vanaf vliegveld Suvarnabhumi en verschillende busterminals in Bangkok vertrekken dagelijks tussen 04.30u en 22.00u bussen naar Pattaya. Je hebt voor je vervoer per bus naar Pattaya de keuze uit verschillende gradaties in luxe en comfort en prijsklasse. De reis van Bangkok naar Pattaya duurt per bus tussen de 2 en 2,5 uur en een buskaartje kost zo tussen de 100 en 120 Bath. Reis je vanuit Bangkok per locale stopbus naar Pattaya dan ben je goedkoper uit.

Reis je vanaf vliegveld Suvarnabhumi naar Pattaya, dan kun je het beste de ‘Airport Pattaya Bus‘ nemen. Deze rechtstreeks pendeldienst vertrekt op Suvarnabhumi vanaf level 1 gate 8 en brengt je in 2 uur naar  Pattaya. Tickets voor deze busverbinding kosten zo’n 134 Baht

Wil je vanaf vliegveld Don Muang met de bus, dan kun je het beste eerst een transfer naar de North & Northeastern Bus Terminal (Mo Chit) maken en vervolgens de bus naar Pattaya nemen.

Aangekomen in Pattaya kun je vanaf de Pattaya Bus Terminal met de taxi (Bathbus) doorreizen naar je gewenste eindbestemming. Het busstation van Pattaya ligt aan het eind van de North Pattaya Road bij Sukhumvit Road.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen.

Vervoer per taxi naar Pattaya

Bangkok – Pattaya gaat het snelst per taxi. Op vliegveld Suvarnabhumi in Bangkok vind je de taxistandplaats (taximeter) op level 1 (begane grond). Vanaf hier reis je per taxi in zo’n 2 uur naar Pattaya. Voor je vervoer per taxi naar Pattaya betaal je tussen de 1100 en 1300 Bath. Daarbovenop komt het toltarief voor de snelweg (90 Bath) dat je als passagier zelf dient te betalen.

De taxistandplaats op vliegveld Don Muang in Bangkok ligt buiten tegenover de aankomsthal. Omdat dit vliegveld iets verder van Pattaya ligt betaal je voor je vervoer per taxi naar Pattaya vanaf hier iets meer voor een taxirit.

Vervoer per limousine-service naar Pattaya

Hou je van meer luxe en comfort neem dan een privétaxi van limousine service.Als je voor je vervoer naar Pattaya meer ruimte of meer luxe wenst kun in de aankomsthal van beide vliegvelden in Bangkok een privétaxi van limousine service (limousine/vip/minibus) boeken. Met het vervoer per limousine service ben je echter wel een stuk duurder dan met het vervoer per taximeter. In de aankomsthal van Suvarnabhumi vind je de balies van limousine service waar je deze privétaxi’s kunt regelen. De taxi’s van limousine service vertrekken vanaf level 2.

De prijs voor een taxirit naar Pattaya met limousine service is afhankelijk van het type auto dat je kiest, maar kost minimaal zo’n 1500 Bath. Reis je met meerdere personen dan is een minibus een serieuze optie. Als er 6 tot 8 personen meereizen, kost een rit naar Pattaya zo’n 600 Bath p.p. Reizen er minder personen mee dan betaal je per persoon uiteraard meer. De prijs voor het vervoer per minibus naar Pattaya bedraagt in zijn geheel zo’n 2500 Bath. Aangezien vliegveld Don Muang verder van Pattaya ligt zullen de prijzen voor het vervoer per limousine service naar Pattaya vanaf hier iets hoger liggen.

Meer informatie over tarieven en reserveringen.

Vervoer per huurauto naar Pattaya

Per huurauto rij je vanuit Bangkok via de Highway makkelijk en snel naar Pattaya.Het wegennet in Thailand is over het algemeen redelijk tot goed ontwikkeld en het bereikt het grootste gedeelte van het land. Het verkeer in Thailand houdt links, maar de verkeersregels wijken er niet veel af van de Nederlandse en Belgische. De meeste verkeersborden staan in het Engels aangegeven.

Internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de vliegvelden en in de grote steden. Als je in Thailand een auto wilt huren heb je behalve het Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Dit is bij een ANWB kantoor te verkrijgen. De vanaf prijs voor het huren van een auto in Thailand is zo’n 25 euro. De brandstofprijs is ongeveer de helft tot een derde van die in Nederland of België.

Vaak bestaat de mogelijkheid om in Thailand een auto inclusief chauffeur te huren. Deze service wordt ook aangeboden in combinatie met het huren van een minibus.

Hoe reis ik per auto vanuit Bangkok naar Pattaya?

Vanuit Bangkok neem je voor je vervoer per huurauto naar Pattaya eerst Highway 7 of 34. Vervolgens ga je via Highway 3 naar Pattaya.

 

VakantieAuto Huren via AutoHuren.nu

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Van Bangkok Aiport naar Hua Hin of Pattaya

High-speed trein naar Pattaya binnen 5 jaar