Phuket biedt vele type van watersport

Het is leuk om de kust van Phuket per kajak te ontdekken.De wateren rondom Phuket bieden volop de mogelijkheid tot beoefening van de watersport. Zeilen, waterskien, surfen, kajakken, parasailing, diepzeevissen, duiken en snorkelen, allemaal type van watersport die je op Phuket kunt beoefenen. Op diverse plaatsen op Phuket kun je jetski’s, motorboten en zeiljachten huren.

Duiken en snorkelen

Rondom Phuket liggen diverse uitstekende duiklocaties. De wateren rondom Phuket staan bekend om zijn geweldige locaties om te duiken en te snorkelen. Er is een grote verscheidenheid aan duikplaatsen en overal op Phuket worden duikfaciliteiten aangeboden. De Andamanse zee herbergt adembenemende mooie koraalriffen, grotten, wrakken en talrijke kleurrijke vissen waaronder de walvishaai en de mantarog. Daar het koraal vlak onder de zeespiegel begint zijn veel locaties rondom Phuket ook bijzonder geschikt om te snorkelen.

Aanbevelenswaardige duiklocaties

Veel locaties rondom Phuket zijn bijzonder geschikt om te snorkelen.Vanaf Phuket zijn Koh Phi-Phi en Ao Phang Nga uitstekende duiklocaties. Iets verder weg (4 uren met de speedboot) liggen de Similan- en Surineilanden die voor vele duikers toplocaties zijn.

 

 

Video Presentatie Phang Nga Bay: