Chinees-Portugese stijl in Phuket town

In het centrum van Phuket town staan nog veel winkelhuizen in Chinees-Portugese stijl.

Aan de zuidoostkant van het eiland Phuket ligt Phuket town. Deze levendige stad welke tevens de hoofdstad is van de provincie Phuket heeft zo’n 70.000 inwoners en is het administratieve en economische centrum van het eiland. Verschillende wegen op het eiland leiden rechtstreeks naar Phuket town.

Eigenlijk is Phuket town een doorsnee rommelige Thaise provinciestad, ware het niet dat  het verleden er sfeervolle sporen heeft achter gelaten. In de binnenstad van Phuket town staan nog veel winkels en huizen in Chinees-Portugese stijl die herinneren aan de bloeirijke 19e eeuw. In die tijd trok Phuket veel immigranten aan vanwege de aanwezigheid van tin en rubber. Velen van hen vestigden zich in Phuket town.  De Chinese invloed is ook nog herkenbaar aan de diverse Chinese tempels die de stad sieren. De kleurrijk beschilderde Jui Tui tempel is hier een mooi voorbeeld van.

Een westers kerkje in Phuket town herinnerd aan de bloeirijke 19e eeuw. Een interessante Boeddhistische tempel in Phuket town  is de 200 jaar oude Wat put Yaw met zijn mooie authentieke mozaïeken.

Phuket town is een levendige stad

Naast de sightseeing in Phuket town kun je er ook goed en gezellig winkelen. Phuket town heeft diverse interessante locale markten en winkelcentra. Vermeldenswaardig zijn de vele boetieks en galeries aan de Thanon Thalang in de Chinese wijk van Phuket town.

’s Avonds heeft Phuket town het nodige te bieden. Er zijn vele restaurants, barretjes en clubs, en er worden diverse live concerten en cabaretvoorstellingen gegeven. Het uitgaanspubliek bestaat hier hoofdzakelijk uit de locale bevolking.

 

Videopresentatie Old Phuket Town: