Populaire bestemming voor gezinnen en stelletjes

Karon beach heeft een mooi, lang en breed zandstrand.Karon beach (ten zuiden van Patong beach) heeft prachtige brede stranden waar je volop kunt genieten van zon, zee en ontspanning. Op het mooie witte zandstrand van Karon worden tal van watersport activiteiten aangeboden en omdat het strand zo groot is komt het zelden druk over. Aan de zuidkant van Karon beach (richting Kata beach) ligt een koraalrif waar je kunt snorkelen. Hier ligt ook een klein eiland, Pu island genoemd.

Karon is verder een badplaats met alle moderne voorzieningen maar allemaal een stuk kleiner en wat ingetogener dan Patong. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en stelletjes. Singles gaan vooral naar Patong.

Karon bestaat uit drie gedeelten

Op het strand van Karon worden tal van watersport activiteiten aangeboden.Karon is te verdelen in drie gebieden. Het zuidelijk deel van Karon is het gebied van de kleinkunst. Hier wonen en werken diverse Thaise schilders. Er liggen hier dan ook diverse galeries waar hun werk te bewonderen is. Verder vind je in zuid Karon de guesthouses en diverse restaurants en bars. In het centrale deel van Karon ligt het centrale strand met daarachter tal van winkels, hotels, bars en restaurants. In het noorden liggen de ambachtswinkels en enkele restaurants en bars. Diverse huizen in dit deel van Karon zijn gebouwd naar het voorbeeld van de Portugese architectuur zoals je die ook ziet in het oude gedeelte van Phuket town.

 

Video presentatie Karon beach: