Exotische fauna en flora en indrukwekkende koraalriffen

Het toeristische deel van Nai Yang beach is voorzien van ligstoelen en parasols. Nai Yang vormt samen met Mai Khao een 13 km lang zandstrand aan het noordelijk deel van de westkust. Het strand maakt deel uit van het ‘Sirinat National Park’ wat staat bekend om zijn exotische fauna en flora en indrukwekkende koraalriffen.

Nai Yang is vooral een strand voor de locale bevolking

Nai Yang beach is een vrij rustig strand waar in het weekend vooral de locale bevolking te vinden is. Het strand is omzoomd met casuarina bomen waar her en der in de schaduwrijke plekken picknickplaatsen van eettentjes en kraampjes van souvenirverkopers te vinden zijn.

Mai Khao beach heeft een mooi lang wit zandstrand omzoomd met veel groen.Het toeristisch deel van Nai Yang beach is voorzien van ligstoelen en parasols. Hier vind je ook de meeste barretjes en restaurantjes. Een kilometer voor de kust van Nai Yang beach ligt er op een diepte van 10 tot 20m een groot rif. Een mooie plek voor liefhebbers van duiken.

Mai Khao beach is het strand van de vliegtuigspotters

Mai Khao beach heeft een mooi lang wit zandstrand wat omzoomd is door veel groen. Het is een van de minst ontwikkelde stranden van Phuket waardoor het er erg rustig is. Als je op het strand van Mai Khao bent krijg je dan ook het gevoel alsof je ver weg bent van alles. Het strand van Mai Khao loopt vrij steil af in de zee en het strandzand is er vrij grof.

Mai Khao beach ligt dicht bij het vliegveld van Phuket en het gedeelte van het strand dat ten noorden van het vliegveld ligt is dan ook een mooi plek voor vliegtuigspotters.