Vervoer per vliegtuig naar Phuket

Phuket International Airport ligt op het noordelijk deel van het eiland.Voor het vervoer per vliegtuig van Bangkok naar Phuket worden er vanaf Suvarnabhumi International Airport en Don Muang Airport dagelijks meerdere vluchten onderhouden met Phuket International Airport. Alle Thaise luchtvaartmaatschappijen verzorgen een luchtbrug tussen Bangkok en Phuket en vliegtickets voor deze vlucht zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 1850 Bath.

De luchthavenbelasting voor binnenlandse vluchten is inclusief het vliegticket. Inchecken voor je vlucht dient minimaal 1 uur voor vertrek te geschieden.

Het vliegveld van Phuket ligt op het noordelijk deel van het eiland op zo’n 32 kilometer van Phuket town.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen m.b.t. het vervoer per trein vanaf Bangkok naar Phuket.

Vervoer per trein naar Phuket

Ga je vanuit Bangkok per trein naar Phuket dan dien je in Surat Thani over te stappen op de bus.Phuket is niet per trein bereikbaar. Je kunt voor je vervoer vanaf Bangkok naar Phuket wel een combinatie maken van trein en bus. Vanaf het centrale treinstation Hua Lamphong in Bangkok neem je dan eerst de trein naar het zuiden van Thailand. Er vertrekken vanuit Hua Lamphong dagelijks meerdere treinen die via de ‘Southern Line’ naar het zuiden van Thailand gaan. In Surat Thani dien je dan vervolgens over te stappen op de bus naar Phuket.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen m.b.t. het vervoer per trein vanaf Bangkok naar Phuket.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen m.b.t. het vervoer per trein vanaf Bangkok naar Phuket.

Vervoer per bus naar Phuket

Bussen vanuit Bangkok eindigen hun reis op de Phuket Bus Terminal te Phuket town.Vanuit de Southern Bus Terminal (Sai Tai) in het stadsdeel Thonburi vertrekken vanaf Bangkok de bussen naar bestemmingen in het westen en zuiden van Thailand. Naar Phuket gaan dagelijks meerdere bussen en de reis duurt ongeveer 14 uur. Je kunt voor je vervoer per bus kiezen tussen diverse lijndiensten die verschillen in comfort en prijsklasse. Ticketprijzen beginnen vanaf zo’n 500 Bath.

De bussen vanuit Bangkok en andere verre bestemmingen komen op Phuket aan op de Phuket Bus Terminal te Phuket town.

Meer informatie over vertrektijden, tarieven en reserveringen m.b.t. het vervoer per bus vanaf Bangkok naar Phuket.

Vervoer per huurauto naar Phuket

De afstand Bangkok - Phuket is per huurauto een flinke reis.Het wegennet in Thailand is over het algemeen redelijk tot goed ontwikkeld en het bereikt het grootste gedeelte van het land. Het verkeer houdt links, maar de verkeersregels wijken niet veel af van de Nederlandse en Belgische. De meeste verkeersborden staan in het Engels aangegeven.

Internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de vliegvelden en in de grote steden. Als je in Thailand een auto wilt huren heb je behalve het Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Dit is bij een ANWB kantoor te verkrijgen.

De vanaf prijs voor het huren van een auto in Thailand is zo’n 25 euro. De brandstofprijs is ongeveer de helft tot een derde van die in Nederland of België.

Vaak bestaat de mogelijkheid om in Thailand een auto inclusief chauffeur te huren. Deze service wordt ook aangeboden in combinatie met het huren van een minibus.

Hoe reis ik per auto vanuit Bangkok naar Phuket?

Vanuit Bangkok neem je voor het vervoer per huurauto naar Phuket eerst Highway 4 en 41 richting Surat Thani. Vervolgens ga je via route 401 en 415 naar Phang nga. Tenslotte kom je vanaf Phang nga via route 4 en 402 op Phuket.

 

VakantieAuto Huren via AutoHuren.nu