Vervoer per taxi en tuktuk

Voor je vervoer op Phuket per tuktuk dien je altijd eerst de prijs af te spreken.Vanaf het vliegveld op Phuket kun je met ‘airport limousines’ naar je gewenste bestemming reizen. Je regelt je vervoer per airport limousine bij een balie aan de uitgang van de aankomstterminal. Voor het vervoer naar Phuket town of de zuidelijke stranden (Patong, Karon, Kata) betaal je bij airport limousines 500 tot 600 Bath. Dezelfde rit met de  metertaxi kost 300 tot 400 Bath, maar daarvoor moet je de terminal uit en de parkeerplaats van het vliegveld oversteken.

Eenmaal op Phuket staan er overal taxi’s en tuk-tuks klaar die je naar elke willekeurige bestemming wil vervoeren. Voor je vervoer per taxi of tuktuk altijd vooraf de prijs afspreken. Als je de taximeter neemt dien je erop te letten dat de chauffeur de meter aanzet.

Vervoer per songtaew en bus

De blauwe bussen (songtaew) rijden tussen Phuket town en de badplaatsen op Phuket.Tussen de diverse badplaatsen op Phuket en Phuket town rijden diverse busdiensten.

De groene bussen zijn stadsbussen in Phuket town en kosten 10 Bath per rit. De blauwe bussen (‘songtaew’ genoemd) rijden tussen Phuket town en de diverse plaatsen aan de beaches. Wil je voor je vervoer op Phuket gebruik maken van een songtaew dan kun je de bus gewoon aanhouden. Wens je uit te stappen druk dan op de stopknop. Een ritprijs per songtaew kost op Phuket 15 Bath en de bussen rijden van 06.00u tot 18.00u.

Vervoer per scooter of brommer

Het huren van een scooter is een goedkope manier om Phuket te verkennen.Een goedkope manier voor je vervoer op Phuket is het huren van een scooter of brommer. Behalve dat het vervoer per scooter en brommer goedkoop is kun je zo bovendien in eigen vrijheid en op geheel eigen tempo het eiland verkennen. In alle toeristische bestemmingen op Phuket zijn verhuurbedrijfjes te vinden. De huurprijzen voor een scooter of brommer bedragen op Phuket 200 tot 300 Bath per dag.

Vervoer per huurauto

Vanaf 1300 Bath per dag regel je op Phuket een huurauto.De meeste wegen op Phuket zijn verhard en in redelijke tot goede staat. Ook de onverharde wegen zijn doorgaans met een normale personenauto redelijk te berijden. Je dient er wel rekening mee te houden dat het verkeer in Thailand links houdt. Vanaf 1300 Bath per dag heb je op Phuket een huurauto. In Phuket town en de populaire plaatsen aan de stranden zijn genoeg bedrijfjes waar je het vervoer per huurauto kunt regelen.

Vervoer per Airport Bus Phuket

De Airport Bus Phuket biedt een vervoersdienst aan tussen Phuket International Airport en Phuket Town (Phuket Bus Terminal). Informatie over route, tickets e.d. van deze shuttle vind je op de website van Aiport Bus Phuket.

De Phuket Airport Bus Express biedt een vervoerdienst aan tussen Phuket International Airport en de populaire toeristische stranden van Phuket.Wil je met de bus naar de populaire toeristische stranden van Phuket, dan kun je gebruik maken van de Phuket Airport Bus Express. Deze busdienst biedt een zogenaamde ‘hop on, hop off’ service tussen het vliegveld van Phuket en stranden Patong, Karon en Kata. Informatie over deze busdienst vind je op de website van Phuket Airport Bus Express.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Bus route Phuket Airport naar populaire stranden

Taxi Phuket komt met standaard tarieven

Nieuwe bus routes vanaf vliegveld Phuket